Spätta med dillpickles

Betyg 2.3 av 5.
23 personer har röstat
6
Spätta med dillpickles

Denna spätta med dillpickles tillagas i få steg och bjuder på härliga smakkombinationer. Fisken steks färdigt i ugnen och då finns tid att förbereda såsen där pickles och dill blandats med crème fraiche till en krämig sås. Som tillbehör finns kokt potatis och salladsärter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2015

Spätta med dillpickles

Ingredienser

4 portioner
800 g rödspättafiléer
900 g fast potatis
1 msk smör eller margarin
salt
peppar
390 g pickles
20 g dill
2 dl crème fraiche
150 g salladsärtor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
23 personer har röstat

Kommentarer

Hej Tomas! Tack för ditt mail och detta fick vi tillbaka från leverantören: Just rödspätta är en säsongsfisk men som säljs året om. Dock är det så att den är som bäst maj till oktober. Under vintern är det romperiod som påverkar köttet i fisken lite. Själva filén skall ej putsas sämre, men filéerna blir lite tunnare än under den bästa perioden maj-oktober.

Redaktionen

2015-04-07

Hej Thomas! Tråkigt att du tycker så! Vi vill gärna veta vad det är för problem, så maila oss gärna på redaktionen@ica.se och berätta för oss.

Michelle

2015-03-31

Icas egen rödspätta är helt bedrövlig, i princip oätbar. Vi böt ut den mot torsk och vips så hade vi en schysst måltid

Tomas

2015-03-27

Näringsvärde per portion

Energi2500 KJ / 599 kCal
Fett22 g
Salt3.08 g
Kolhydrater48 g
Protein49 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rödspätta med pickles
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spätta meunière med curryremoulad
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ansjovisspätta med dillroyal
Betyg 3.4 av 5.
57 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad spätta med anjovis och sparris
Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Spätta med remouladsås
Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spätta med dill- och citronsås
Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga