Spätta med dillpickles
Denna spätta med dillpickles tillagas i få steg och bjuder på härliga smakkombinationer. Fisken steks färdigt i ugnen och då finns tid att förbereda såsen där pickles och dill blandats med crème fraiche till en krämig sås. Som tillbehör finns kokt potatis och salladsärter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2015
Ingredienser
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Tomas! Tack för ditt mail och detta fick vi tillbaka från leverantören: Just rödspätta är en säsongsfisk men som säljs året om. Dock är det så att den är som bäst maj till oktober. Under vintern är det romperiod som påverkar köttet i fisken lite. Själva filén skall ej putsas sämre, men filéerna blir lite tunnare än under den bästa perioden maj-oktober.
Redaktionen
2015-04-07Hej Thomas! Tråkigt att du tycker så! Vi vill gärna veta vad det är för problem, så maila oss gärna på redaktionen@ica.se och berätta för oss.
Michelle
2015-03-31Icas egen rödspätta är helt bedrövlig, i princip oätbar. Vi böt ut den mot torsk och vips så hade vi en schysst måltid
Tomas
2015-03-27