Denna spätta med dillpickles tillagas i få steg och bjuder på härliga smakkombinationer. Fisken steks färdigt i ugnen och då finns tid att förbereda såsen där pickles och dill blandats med crème fraiche till en krämig sås. Som tillbehör finns kokt potatis och salladsärter.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
11 2015
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Redaktionen
2015-04-07Hej Tomas! Tack för ditt mail och detta fick vi tillbaka från leverantören: Just rödspätta är en säsongsfisk men som säljs året om. Dock är det så att den är som bäst maj till oktober. Under vintern är det romperiod som påverkar köttet i fisken lite. Själva filén skall ej putsas sämre, men filéerna blir lite tunnare än under den bästa perioden maj-oktober.
Michelle
2015-03-31Hej Thomas! Tråkigt att du tycker så! Vi vill gärna veta vad det är för problem, så maila oss gärna på redaktionen@ica.se och berätta för oss.
Tomas
2015-03-27Icas egen rödspätta är helt bedrövlig, i princip oätbar. Vi böt ut den mot torsk och vips så hade vi en schysst måltid