Spätta med dillpickles

23
6
Spätta med dillpickles

Denna spätta med dillpickles tillagas i få steg och bjuder på härliga smakkombinationer. Fisken steks färdigt i ugnen och då finns tid att förbereda såsen där pickles och dill blandats med crème fraiche till en krämig sås. Som tillbehör finns kokt potatis och salladsärter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2015

Spätta med dillpickles

Ingredienser

4 portioner
800 g rödspättafiléer
900 g fast potatis
1 msk smör eller margarin
salt och peppar
390 g pickles
20 g dill
2 dl crème fraiche
150 g salladsärtor

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Redaktionen

2015-04-07

Hej Tomas! Tack för ditt mail och detta fick vi tillbaka från leverantören: Just rödspätta är en säsongsfisk men som säljs året om. Dock är det så att den är som bäst maj till oktober. Under vintern är det romperiod som påverkar köttet i fisken lite. Själva filén skall ej putsas sämre, men filéerna blir lite tunnare än under den bästa perioden maj-oktober.

Michelle

2015-03-31

Hej Thomas! Tråkigt att du tycker så! Vi vill gärna veta vad det är för problem, så maila oss gärna på redaktionen@ica.se och berätta för oss.

Tomas

2015-03-27

Icas egen rödspätta är helt bedrövlig, i princip oätbar. Vi böt ut den mot torsk och vips så hade vi en schysst måltid

Näringsvärde per portion

Energi 2500 KJ / 599 kCal
Fett 22 g
Salt 308 g
Kolhydrater 48 g
Protein 49 g
Läs mer om näringsvärden