Spätta med dillpickles
Denna spätta med dillpickles tillagas i få steg och bjuder på härliga smakkombinationer. Fisken steks färdigt i ugnen och då finns tid att förbereda såsen där pickles och dill blandats med crème fraiche till en krämig sås. Som tillbehör finns kokt potatis och salladsärter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2015
Ingredienser
4 portioner
800 g rödspättafiléer
900 g fast potatis
1 msk smör eller margarin
salt
peppar
390 g pickles
20 g dill
2 dl crème fraiche
150 g salladsärtor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2500 KJ / 599 kCal
Fett22 g
Salt3.08 g
Kolhydrater48 g
Protein49 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Tomas! Tack för ditt mail och detta fick vi tillbaka från leverantören: Just rödspätta är en säsongsfisk men som säljs året om. Dock är det så att den är som bäst maj till oktober. Under vintern är det romperiod som påverkar köttet i fisken lite. Själva filén skall ej putsas sämre, men filéerna blir lite tunnare än under den bästa perioden maj-oktober.
Redaktionen
2015-04-07Hej Thomas! Tråkigt att du tycker så! Vi vill gärna veta vad det är för problem, så maila oss gärna på redaktionen@ica.se och berätta för oss.
Michelle
2015-03-31Icas egen rödspätta är helt bedrövlig, i princip oätbar. Vi böt ut den mot torsk och vips så hade vi en schysst måltid
Tomas
2015-03-27