Citronpaj med björnbär

95
0
Citronpaj med björnbär

Sur citron blir till söt efterrätt i denna ljuvliga citronpaj. Under marängtäcket gömmer sig en härligt glansig citronkräm gjord på citron, ägg, socker och smör. Med björnbär, florsocker och citronmeliss på toppen blir pajen ett riktigt smycke till efterrätt.

Citronpaj med björnbär

Ingredienser

12 bitar

Fyllning

1 1/2 dl färskpressad saft från citron (1/2 dl motsvarar saft från ca 3 citroner)
75 g smör
2 dl strösocker
3 ägg

Deg

125 g kallt smör
1 dl florsocker
1 medelstort ägg
4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g)

Maräng

3 äggvitor
4 dl florsocker
2 tsk färskpressad citronsaft

Topping

100 g björnbär
florsocker
citronmeliss

För alla

Innehåller ägg och gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett.

Receptet är inspirerat av Sveriges Yngsta Mästerkock.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

95

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1632 KJ / 390 kCal
Fett 16 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 55.1 g
Protein 5.7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Marängpaj med citron
Paris brest
Kardemummakringlor
Rice Krispies-tårta
Hallontårta
Rabarberbulle