Lax- och kräftfylld rödspättafilé

Lax- och kräftfylld rödspättafilé är ett härligt och utmanande fiskrecept. Här får rödspättan en ljuvlig fyllning av skuren lax, goda kräftstjärtar och grädde. Servera rödspättafiléerna med en smakrik dillsås och kokt potatis.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2004

Ingredienser
6 portioner
1 kg potatis
400 g laxfilé (utan skinn och ben)
1 tsk salt
1 ägg
2 dl vispgrädde
1 burk kräftstjärtar i lake (à 390 g)
1 1/2 krm kajennpeppar
16 rödspättafiléer
2 dl vitt vin eller vatten
1 purjolök
200 g färska sockerärtor
1 msk olivolja
peppar
Sås
2 dl vatten
1 - 2 msk konc fiskfond
2 dl lätt crème fraiche
1/2 - 1 dl hackad dill
salt
peppar
Gör så här
00:30:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fungerar det med djupfryst spättafilé eller ska det vara färsk fisk? B-M
Britt-marie
2021-12-19Väl tilltagen mängd med laxfärsen. Går det att frysa in den överblivna färsen?
Bernie
2021-09-01Hej Bernie! Det går alldeles utmärkt att frysa in den överblivna färsen. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-09-02Otroligt gott! Såsen blir lite tunn så kanske mindre vatten ..
Gun
2016-04-24