Lax- och kräftfylld rödspättafilé är ett härligt och utmanande fiskrecept. Här får rödspättan en ljuvlig fyllning av skuren lax, goda kräftstjärtar och grädde. Servera rödspättafiléerna med en smakrik dillsås och kokt potatis.
Ett recept från:
Buffé
nr 9,
2004
Kontrollera ingrediensförteckningen på fonden.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut ägget och använd i stället ett par msk potatismjöl att binda fiskfärsen med.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Britt-marie
2021-12-19Fungerar det med djupfryst spättafilé eller ska det vara färsk fisk? B-M
Bernie
2021-09-01Väl tilltagen mängd med laxfärsen. Går det att frysa in den överblivna färsen?
Redaktionen ICAse
2021-09-02Hej Bernie! Det går alldeles utmärkt att frysa in den överblivna färsen. 😊 Hälsningar Elina
Gun
2016-04-24Otroligt gott! Såsen blir lite tunn så kanske mindre vatten ..