Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Rödlöksfoccatia med feta och oregano

Rödlöksfoccatia med feta och oregano är en fantastisk förrätt som garanterat kommer imponera på gästerna! Receptet är avancerat och du bör starta förberedelserna ett par timmar innan middagen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Deg: Smula jästen i en bunke. Värm vattnet fingervarmt, ca 37°C. Lös upp jästen i lite av vattnet.
  2. Tillsätt resten av vattnet, salt, olivolja och nästan allt vetemjöl. Spara lite till utbakning. Arbeta degen smidig. Täck med bakduk och låt jäsa ca 40 min.
  3. Sätt ugnen på 225°C.
  4. Fyllning: Skala och strimla rödlöken. Fräs den mjuk i oljan i en stekpanna. Tärna fetaosten. Skölj och halvera cocktailtomaterna.
  5. Kavla eller tryck ut degen på en bakpappersklädd plåt. Låt jäsa övertäckt ytterligare 15 min.
  6. Fördela den frästa löken, fetaosten, tomaterna och oreganon på degen. Grädda i ca 25 min. Servera foccatian ljummen i bitar.

Ingredienser

Portioner: 6
Deg
  • 1/2 pkt jäst
  • 4 dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 1/2 dl olivolja
  • ca 10 dl vetemjöl
Fyllning
  • 3 rödlökar
  • 1 msk olja
  • 150 g fetaost
  • 10 cocktailtomater
  • 2 msk färsk hackad oregano (2 msk färsk motsvarar ca 2 tsk torkad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2180 kJ / 520 kCal
Fett: 16 g
Läs mer om näringsvärden