Lökfocaccia
Baka din egen focaccia och njut! Den här lättbakade varianten med rödlök, blir fantastiskt god genom olivolja, havssalt och de färska örterna oregano och rosmarin på toppen. Ett gott bröd för alla tillfällen!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012
Ingredienser
1 bröd
1/2 paket jäst (1/2 paket motsvarar 25 g)
5 dl ljummet vatten (37°C)
1 tsk honung
8 - 9 dl vetemjöl special (8-9 dl motsvarar ca 500 g)
2 1/2 dl durumvete (2 1/2 dl motsvarar 160 g)
1/2 dl olivolja
2 tsk salt
1 rödlök
1/2 msk finhackad oregano
1/2 msk finhackad rosmarin
1 msk olivolja till pensling
1 msk vatten till pensling
flingsalt att strö över
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer