Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Lökfocaccia

Baka din egen focaccia och njut! Den här lättbakade varianten med rödlök, blir fantastiskt god genom olivolja, havssalt och de färska örterna oregano och rosmarin på toppen. Ett gott bröd för alla tillfällen!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och honung. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt båda mjölsorterna, olja och salt. Knåda ca 5 minuter i maskin eller ca 10 minuter för hand.
  2. Pensla en långpanna/ugnssäker form (ca 30 x 40 cm, för 1 bröd) rikligt med olja. Lägg i degen och platta till den så att den täcker hela formen. Pensla med olja. Täck med plastfolie. Låt jäsa 2 timmar på dragfri plats.
  3. Sätt ugnen på 250°C. Skala och skär löken i tunna ringar.
  4. Ta bort plasten och tryck hål lite oregelbundet i degen med ett finger.
  5. Fördela och tryck försiktigt ner löken över degen.
  6. Blanda örterna med olja och vatten. Pensla degen med örtoljan så att den rinner ner i hålen. Strö över flingsalt.
  7. Grädda focaccian mitt i ugnen 20–25 minuter, tills den är gyllenbrun. Låt den svalna på galler.

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 1 bröd
  • 1/2 paket jäst (1/2 paket motsvarar 25 g)
  • 5 dl ljummet vatten (37°C)
  • 1 tsk honung
  • 8 - 9 dl vetemjöl special (8-9 dl motsvarar ca 500 g)
  • 2 1/2 dl durumvete (2 1/2 dl motsvarar 160 g)
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 tsk salt
  • 1 rödlök
  • 1/2 msk finhackad oregano
  • 1/2 msk finhackad rosmarin
  • 1 msk olivolja till pensling
  • 1 msk vatten till pensling
  • flingsalt att strö över
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer