Focaccia med getost och rosmarin
Focaccia med getost och rosmarin är sagolikt gott bröd som du enkelt bakar själv. Tomat, oliv, getost och rosmarin trycks ner i degen innan gräddningen och är fenomenala smaksättare.
Ingredienser
8 st
25 g jäst
3 dl vatten
3 msk olivolja
1 tsk salt
7 - 7 1/2 dl vetemjöl
Fyllning
10 marinerade soltorkade tomater
25 oliver
125 g getost eller fårost
färsk rosmarin
flingsalt
olivolja (gärna med citronsmak)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
En fråga - kan man baka ut i långpanna istället för att sedan skära i rutor?
Helena
2020-06-01Hej Helena! Det går bra att göra focaccian i en ugnsform som har mått ca 20x30 cm. Du kan följa receptet med id 497527 (focaccia med rosmarin) för hur du ska göra när du bakar den i en ugnsform. Sen är det bara att lägga på fyllningen innan du gräddar den. Och om du gillar kapris, testa ha coctail kapris på brödet, dekorativt och gott! Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-06-03Ska testa, men kan man frysa bröden?
Rosita
2020-05-04Hej Rosita! Ja, bröden går bra att frysa. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-05-04Nu gör jag dessa veganska så har inte getost i men kryddorna och de soltorkade tomaterna tar jag i degen innan jäsning! Tycker det blir godast :)
Evelina
2017-10-30