Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Focaccia med getost och rosmarin

Focaccia med getost och rosmarin är sagolikt gott bröd som du enkelt bakar själv. Tomat, oliv, getost och rosmarin trycks ner i degen innan gräddningen och är fenomenala smaksättare.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°C. Rör ut jästen med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olivolja, salt och nästan allt vetemjöl. Arbeta degen smidig. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter.
  2. Skär tomaterna i bitar. Låt oliverna rinna av och skär eller smula osten i bitar.
  3. Sätt ugnen på 250 C. Tag upp degen på mjölad arbetsbänk och knåda den ev. med resten av mjölet. Dela degen i 8 bitar (för 8 st). Forma varje bit till en rund bulle. Platta eller kavla ut den till ca 10 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Låt dem jäsa ca 15 minuter.
  5. Tryck ner tomater, oliver, getost och små rosmarinkvistar i degen. Ringla över olivoljan och strö över lite flingsalt.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Servera bröden med en sallad, parmaskinka eller salami.

För alla

Innehåller mjölk och gluten.

Tips

Ät nygräddade till soppa.

Ingredienser

Portioner: 8 st
  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 7 1/2 dl vetemjöl
Fyllning
  • 10 marinerade soltorkade tomater
  • 25 oliver
  • 125 g getost eller fårost
  • färsk rosmarin
  • flingsalt
  • olivolja (gärna med citronsmak)
Lägg till i inköpslistan