Focaccia med getost och rosmarin är sagolikt gott bröd som du enkelt bakar själv. Tomat, oliv, getost och rosmarin trycks ner i degen innan gräddningen och är fenomenala smaksättare.
Ingredienser
8 st
25
g
jäst
3
dl
vatten
3
msk
olivolja
1
tsk
salt
7 - 7 1/2
dl
vetemjöl
Fyllning
10
marinerade soltorkade tomater
25
oliver
125
g
getost eller fårost
färsk rosmarin
flingsalt
olivolja (gärna med citronsmak)
För alla
Innehåller mjölk och gluten.
Gör så här
Tips
Ät nygräddade till soppa.
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
146
7 st
Kommentarer
Helena
2020-06-01
En fråga - kan man baka ut i långpanna istället för att sedan skära i rutor?
Redaktionen ICAse
2020-06-03
Hej Helena! Det går bra att göra focaccian i en ugnsform som har mått ca 20x30 cm. Du kan följa receptet med id 497527 (focaccia med rosmarin) för hur du ska göra när du bakar den i en ugnsform. Sen är det bara att lägga på fyllningen innan du gräddar den. Och om du gillar kapris, testa ha coctail kapris på brödet, dekorativt och gott! Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Rosita
2020-05-04
Ska testa, men kan man frysa bröden?
Redaktionen ICAse
2020-05-04
Hej Rosita! Ja, bröden går bra att frysa. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Evelina
2017-10-30
Nu gör jag dessa veganska så har inte getost i men kryddorna och de soltorkade tomaterna tar jag i degen innan jäsning! Tycker det blir godast :)
Kommentarer
Helena
2020-06-01En fråga - kan man baka ut i långpanna istället för att sedan skära i rutor?
Redaktionen ICAse
2020-06-03Hej Helena! Det går bra att göra focaccian i en ugnsform som har mått ca 20x30 cm. Du kan följa receptet med id 497527 (focaccia med rosmarin) för hur du ska göra när du bakar den i en ugnsform. Sen är det bara att lägga på fyllningen innan du gräddar den. Och om du gillar kapris, testa ha coctail kapris på brödet, dekorativt och gott! Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Rosita
2020-05-04Ska testa, men kan man frysa bröden?
Redaktionen ICAse
2020-05-04Hej Rosita! Ja, bröden går bra att frysa. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Evelina
2017-10-30Nu gör jag dessa veganska så har inte getost i men kryddorna och de soltorkade tomaterna tar jag i degen innan jäsning! Tycker det blir godast :)