Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Lök och pumpachutney

Ett delikat recept på söt lök och pumpachutney som passar utmärkt att servera till revbensspjäll, stek eller kyckling. Du gör chutneyn av bland annat pumpa, lök, vitlök, farinsocker, ingefära, anis och kanel.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1,5 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och kärna ur pumpan. Skala löken. Skär pumpan och rödlöken i 1 cm tärningar. Skiva vitlöken tunt.
  2. Koka upp pumpa och lök med vinäger, koka sakta utan lock i ca 10 minuter.
  3. Tillsätt socker, ingefära, salt, stjärnanis och kanel. Koka ytterligare 25-30 minuter.
  4. Häll upp chutneyn i varma välrengjorda burkar, tillslut dem omedelbart med lock. Låt dem kallna. Chutneyn bör stå ett par dagar innan den är färdig att äta. Servera chutney med revbensspjäll, stek eller kyckling.

För alla

Chutneyn är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 1,5 l
  • 1 1/2 kg pumpa (butternut)
  • 5 röda lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 dl rödvinsvinäger
  • 6 dl farinsocker
  • 4 msk färsk riven ingefära
  • 1 tsk salt
  • 2 stjärnanis
  • 2 kanelstänger
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer