Ett delikat recept på söt lök och pumpachutney som passar utmärkt att servera till revbensspjäll, stek eller kyckling. Du gör chutneyn av bland annat pumpa, lök, vitlök, farinsocker, ingefära, anis och kanel.
Chutneyn är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Petra
2019-10-07Går det göra på vanlig pumpa också?
Redaktionen ICAse
2019-10-08Hej Petra! Ja, du kan välja valfri matpumpa. Lycka till! Hälsningar Elina
Ellen
2018-11-01Låter fantastiskt! Hur länge håller den sig, öppnad respektive oöppnad? Tack på förhand!
Redaktionen ICAse
2018-11-02Hej Ellen! Hållbarhet är beroende på hur bra och oskadad frukt man använder. Att man har god hygien och att de burkar man häller upp på är väl rengjorda. Hållbarheten påverkas också av hur man förvarar chutneyn. Kylskåp är naturligtvis allra bäst. Med bra frukt, god hygien, rena burkar och tillräcklig mängd socker är hållbarheten minst 6 månader. Det bästa är, som alltid, att dofta och smaka om man är osäker när burken tas fram. Hälsningar Michelle
David
2016-01-31Jag gjorde en variant där jag rev pumpan grovt och hackade löken och även tillsatte några hackade piri piri. Gillas starkt. Bästa användningsområdet för en pumpa tycker jag.