Lök och pumpachutney

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
4
Lök och pumpachutney

Ett delikat recept på söt lök och pumpachutney som passar utmärkt att servera till revbensspjäll, stek eller kyckling. Du gör chutneyn av bland annat pumpa, lök, vitlök, farinsocker, ingefära, anis och kanel.

Lök och pumpachutney

Ingredienser

1,5 liter
1 1/2 kg pumpa (butternut)
5 röda lökar
4 vitlöksklyftor
2 dl rödvinsvinäger
6 dl farinsocker
4 msk färsk riven ingefära
1 tsk salt
2 stjärnanis
2 kanelstänger

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Håller på med en testomgång av detta recept för att se om det är något för oss. Tycker dock att receptet är oklart. Ska man koka rödlök och pumpa med endast vinäger eller ska man ha vatten också? Känns ju lite skumt att koka med endast vinäger, men står ingenstans hur mycket vatten det ska blandas ut med. Gäller ju att det blir rätt där för att få så lång hållbarhet som möjligt på den färdiga chutneyn. Och när ska vitlöken i? Står bara att jag ska skiva den tunt och sen inget mer. Ska den kokas med rödlöken och pumpan eller tillsätts den senare?

Isabella sara

2023-11-04

Går det göra på vanlig pumpa också?

Petra

2019-10-07

Hej Petra! Ja, du kan välja valfri matpumpa. Lycka till! Hälsningar Elina

Redaktionen

2019-10-08

Låter fantastiskt! Hur länge håller den sig, öppnad respektive oöppnad? Tack på förhand!

Ellen

2018-11-01

Hej Ellen! Hållbarhet är beroende på hur bra och oskadad frukt man använder. Att man har god hygien och att de burkar man häller upp på är väl rengjorda. Hållbarheten påverkas också av hur man förvarar chutneyn. Kylskåp är naturligtvis allra bäst. Med bra frukt, god hygien, rena burkar och tillräcklig mängd socker är hållbarheten minst 6 månader. Det bästa är, som alltid, att dofta och smaka om man är osäker när burken tas fram. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2018-11-02

Testa liknande recept

Pumpapaj
Betyg 4.5 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Syltad pumpa med stjärnanis och sichuanpeppar
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsin- och stjärnanisglacerad kyckling
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Aprikoschutney
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fikonchutney med stjärnanis
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Äpple- och kanelchutney
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga