Lök och pumpachutney

3
3
Lök och pumpachutney

Ett delikat recept på söt lök och pumpachutney som passar utmärkt att servera till revbensspjäll, stek eller kyckling. Du gör chutneyn av bland annat pumpa, lök, vitlök, farinsocker, ingefära, anis och kanel.

Lök och pumpachutney

Ingredienser

1,5 l
1 1/2 kg pumpa (butternut)
5 röda lökar
4 vitlöksklyftor
2 dl rödvinsvinäger
6 dl farinsocker
4 msk färsk riven ingefära
1 tsk salt
2 stjärnanis
2 kanelstänger

För alla

Chutneyn är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Petra

2019-10-07

Går det göra på vanlig pumpa också?

Redaktionen ICAse

2019-10-08

Hej Petra! Ja, du kan välja valfri matpumpa. Lycka till! Hälsningar Elina

Ellen

2018-11-01

Låter fantastiskt! Hur länge håller den sig, öppnad respektive oöppnad? Tack på förhand!

Redaktionen ICAse

2018-11-02

Hej Ellen! Hållbarhet är beroende på hur bra och oskadad frukt man använder. Att man har god hygien och att de burkar man häller upp på är väl rengjorda. Hållbarheten påverkas också av hur man förvarar chutneyn. Kylskåp är naturligtvis allra bäst. Med bra frukt, god hygien, rena burkar och tillräcklig mängd socker är hållbarheten minst 6 månader. Det bästa är, som alltid, att dofta och smaka om man är osäker när burken tas fram. Hälsningar Michelle

David

2016-01-31

Jag gjorde en variant där jag rev pumpan grovt och hackade löken och även tillsatte några hackade piri piri. Gillas starkt. Bästa användningsområdet för en pumpa tycker jag.