Rödkålsgryta med bönor och linser

Detta recept är på en mumsig rödkålsgryta med bönor och linser som du snabbt svänger ihop. Rödlök, vitlök och rödkål läggs i en gryta med tomater och buljong där de andra ingredienserna efterhand tillsätts. Toppa med persilja och servera direkt.

Ingredienser
4 portioner
Innehåll
1 st rödlök
1 st vitlöksklyfta
200 g rödkål
1 msk rapsolja
1 st krossade tomater (à ca 400 g)
3 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 burk kokta kikärtor (à ca 400 g)
1 burk kokta röda linser (à ca 400 g)
1 st äpple
1 msk hackad persilja
salt
peppar
Gör så här
00:15:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi908 KJ / 217 kCal
Fett3.4 g
Salt1.37 g
Kolhydrater30.6 g
Protein10.6 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
4 stMycket god gryta, men lite mer kryddning behövdes, så tillsatte smoked paprika.
Helena
Tråkig rätt. Inte så mycket smak. Med lite smokey hickory sås blev det lite bättre.
Malin
Ska jag strimla eller hacka äpplet?
Eleonora
Hej Eleonora! Tack för din fråga. Nu har vi uppdaterat texten i receptet. Vi har strimlat äpplet men du kan välja att skära i små bitar om du hellre vill det. Hälsningar Ulrika
ICA-köket