Rödkålsgryta med bönor och linser
Detta recept är på en mumsig rödkålsgryta med bönor och linser som du snabbt svänger ihop. Rödlök, vitlök och rödkål läggs i en gryta med tomater och buljong där de andra ingredienserna efterhand tillsätts. Toppa med persilja och servera direkt.
Ingredienser
4 portioner
Innehåll
1 st rödlök
1 st vitlöksklyfta
200 g rödkål
1 msk rapsolja
1 st krossade tomater (à ca 400 g)
3 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 burk kokta kikärtor (à ca 400 g)
1 burk kokta röda linser (à ca 400 g)
1 st äpple
1 msk hackad persilja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi908 KJ / 217 kCal
Fett3.4 g
Salt1.37 g
Kolhydrater30.6 g
Protein10.6 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket god gryta, men lite mer kryddning behövdes, så tillsatte smoked paprika.
Helena
2022-02-06Tråkig rätt. Inte så mycket smak. Med lite smokey hickory sås blev det lite bättre.
Malin
2022-01-30Ska jag strimla eller hacka äpplet?
Eleonora
2020-09-02Hej Eleonora! Tack för din fråga. Nu har vi uppdaterat texten i receptet. Vi har strimlat äpplet men du kan välja att skära i små bitar om du hellre vill det. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-09-03