Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rödkålsgryta med bönor och linser

Detta recept är på en mumsig rödkålsgryta med bönor och linser som du snabbt svänger ihop. Rödlök, vitlök och rödkål läggs i en gryta med tomater och buljong där de andra ingredienserna efterhand tillsätts. Toppa med persilja och servera direkt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök och vitlök. Hacka vitlöken och skiva löken. Strimla rödkålen tunt med en osthyvel. 
  2. Fräs rödlök, vitlök och rödkål i kastrull med matfett. Tillsätt tomaterna och buljongen och låt koka ca 15 minuter. 
  3. Häll av spadet från kikärtorna och linserna. Skölj dem i kallt vatten och låt dem rinna av. Lägg i kikärtor och linser och fortsätt koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. 
  4. Vänd i äpplet och strö över persilja.

Ingredienser

Portioner: 4
Innehåll
  • 1 st rödlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 200 g rödkål
  • 1 msk matfett
  • 1 st krossade tomater (à ca 400 g)
  • 3 dl grönsaksbuljong (vatten, buljongtärning eller fond)
  • 1 burk kokta kikärter (à ca 400 g)
  • 1 burk kokta röda linser (à ca 400 g)
  • 1 st äpple
  • 1 msk hackad persilja
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 908 kJ / 217 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer