Bön- och linsragu med currysmaksatt kycklingrulle | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Bön- och linsragu med currysmaksatt kycklingrulle

Lägg inrullad, currypastasmord kyckling i ugnsform och gör sedan den läckra bön- och linsragun. Även ragun smaksätter du med currypasta innan den serveras med den saftiga kycklingrullen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Gnid in lårfiléerna med currypastan samt salt och peppar. Riv 20 cm långa folieark. Lägg lårfiléerna på foliearken. Lägg på basilikablad och krydda med salt och peppar.
  3. Forma rullar vrid åt i sidorna på foliearken (som en smällkaramell). 1 ark för varje filé. Lägg dem i en ugnssäker form. Sätt in formen mitt i ugnen ca 25 min eller till kycklinglårfiléns innertemperatur är 70°C.
  4. Koka linserna i kycklingbuljong enligt förpackningens anvisning. Låt kikärterna rinna av och skölj dem. Vänd i de sköljda skurna grönsakerna och currypastan. Smaka av med salt och peppar. Rör ned olivolja och persilja. Servera bön- och linsragun med kycklingrullen.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen. Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 2 msk röd currypasta
  • 1 kruka färsk basilika
  • salt och peppar
  • aluminiumfolie
  • 3 dl okokta röda linser
  • kycklingbuljong (spädd enligt förpackningen)
  • 1 burk kikärter (à ca 400 g)
  • 1 dl strimlade sockerärtor
  • 1 dl tärnad paprika
  • 1 dl tunt skivad sticklök
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 2 tsk grön currypasta
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk finhackad bladpersilja
Lägg till i inköpslistan