Rödkål
Gör din egen smarriga rödkål genom att låta riven kål, sirap, saft och vinäger puttra med lagerblad och kryddnejlika. Smaken kan du enkelt variera genom att tillsätta äppelbitar. Duka upp rödkålen tillsammans med korv och skinka på julbordet.
Ingredienser
10 portioner
1 rödkål (à ca 1 1/2 kg)
1 dl sirap
1 dl konc svartvinbärssaft
3 dl rött matlagningsvin eller rött vin
3/4 dl rödvinsvinäger
1 - 2 tsk salt
1 krm peppar
8 - 10 kryddnejlikor
1 lagerblad
Till servering
korv, köttbullar och skinka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exklusive serveringsförslag.
Energi539 KJ / 129 kCal
Fett0.5 g
Salt1.58 g
Kolhydrater23 g
Protein2 g
Kommentarer
Hur länge håller den i en glasburk i kylen?
Susanne
2024-10-01Hej Susanne! Jag skulle säga att den håller i en till två veckor. Men det beror mycket på hur ren burken var och hygienen i allmänhet. Det bästa är, som alltid, att titta, att dofta och smaka om man är osäker när burken tas fram. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-10-02Skippade äpple då jag inte gillar det, men i övrigt blev det jättegott. Tillsatte lite vinäger då jag ville ha upp syran, blev kanon!
Linn
2023-12-27Rödlöken å äpplet gjorde susen. Bytte ut nejlikor mot några kryddpeppar korn samt blandat svart/röd egen vinfärssaft. Touch av ättika mini, mörk sirap. Tack jättegott
Marie
2023-12-20