Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rödkål

Gör din egen smarriga rödkål genom att låta riven kål, sirap, saft och vinäger puttra med lagerblad och kryddnejlika. Smaken kan du enkelt variera genom att tillsätta äppelbitar. Duka upp rödkålen tillsammans med korv och skinka på julbordet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och finstrimla kålen med osthyvel eller på matberedarens rivskiva.
  2. Lägg kålen i en gryta och häll över sirap, saft, vin och vinäger.
  3. Krydda med salt, peppar, kryddnejlikor och lagerblad.
  4. Låt kålen puttra på svag värme under lock ca 1 timme.
  5. Till servering: Servera kålen på julbordet till korv, köttbullar och skinka.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. Servera med lämpligt tillbehör.

Näringsvärdet är beräknat exklusive serveringsförslag.

Tips

Grundreceptet är provlagat för 10 bufféportioner.

Skivad rödlök och äppelklyftor är gott att koka med från början.

Byt ut svartvinbärssaften mot sweetchili och tillsätt sesamfrön för en asiatisk touche.

Rödkål går alldeles utmärkt att frysa.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 rödkål (à ca 1 1/2 kg)
  • 1 dl sirap
  • 1 dl konc svartvinbärssaft
  • 3 dl rött matlagningsvin eller rött vin
  • 3/4 dl rödvinsvinäger
  • 2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 10 kryddnejlikor
  • 1 lagerblad
Till servering
  • korv, köttbullar och skinka
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 539 kJ / 129 kCal