Rödkål
Gör din egen smarriga rödkål genom att låta riven kål, sirap, saft och vinäger puttra med lagerblad och kryddnejlika. Smaken kan du enkelt variera genom att tillsätta äppelbitar. Duka upp rödkålen tillsammans med korv och skinka på julbordet.
Ingredienser
10 portioner
1 rödkål (à ca 1 1/2 kg)
1 dl sirap
1 dl konc svartvinbärssaft
3 dl rött matlagningsvin eller rött vin
3/4 dl rödvinsvinäger
1 - 2 tsk salt
1 krm peppar
8 - 10 kryddnejlikor
1 lagerblad
Till servering
korv, köttbullar och skinka
För alla
Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. Servera med lämpligt tillbehör.
Näringsvärdet är beräknat exklusive serveringsförslag.
Gör så här
Tips
Grundreceptet är provlagat för 10 bufféportioner.
Skivad rödlök och äppelklyftor är gott att koka med från början.
Byt ut svartvinbärssaften mot sweetchili och tillsätt sesamfrön för en asiatisk touche.
Rödkål går alldeles utmärkt att frysa.
Skivad rödlök och äppelklyftor är gott att koka med från början.
Byt ut svartvinbärssaften mot sweetchili och tillsätt sesamfrön för en asiatisk touche.
Rödkål går alldeles utmärkt att frysa.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi539 KJ / 129 kCal
Fett0.5 g
Salt1.58 g
Kolhydrater23 g
Protein2 g
Kommentarer
Skippade äpple då jag inte gillar det, men i övrigt blev det jättegott. Tillsatte lite vinäger då jag ville ha upp syran, blev kanon!
Linn
2023-12-27Rödlöken å äpplet gjorde susen. Bytte ut nejlikor mot några kryddpeppar korn samt blandat svart/röd egen vinfärssaft. Touch av ättika mini, mörk sirap. Tack jättegott
Marie
2023-12-20Ska denna serveras varm eller kall? Och kan man servera den dagen efter? :)
Cecilia
2022-12-08