Rödkål

27
4
Rödkål

Gör din egen smarriga rödkål genom att låta riven kål, sirap, saft och vinäger puttra med lagerblad och kryddnejlika. Smaken kan du enkelt variera genom att tillsätta äppelbitar. Duka upp rödkålen tillsammans med korv och skinka på julbordet.

Rödkål

Ingredienser

10 portioner
1 rödkål (à ca 1 1/2 kg)
1 dl sirap
1 dl konc svartvinbärssaft
3 dl rött matlagningsvin eller rött vin
3/4 dl rödvinsvinäger
1 - 2 tsk salt
1 krm peppar
8 - 10 kryddnejlikor
1 lagerblad

Till servering

korv, köttbullar och skinka

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. Servera med lämpligt tillbehör.

Näringsvärdet är beräknat exklusive serveringsförslag.

Gör så här

Tips

Grundreceptet är provlagat för 10 bufféportioner.

Skivad rödlök och äppelklyftor är gott att koka med från början.

Byt ut svartvinbärssaften mot sweetchili och tillsätt sesamfrön för en asiatisk touche.

Rödkål går alldeles utmärkt att frysa.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Cecilia

2022-12-08

Ska denna serveras varm eller kall? Och kan man servera den dagen efter? :)

Marianne

2021-12-31

I år med äpple och rödlök blev ännu bättre Maja

Margareta

2018-12-22

Såå bra!

Näringsvärde per portion

Energi 539 KJ / 129 kCal
Fett 5 g
Salt 158 g
Kolhydrater 23 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden