Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Äppel- och plommonkompott

Ett enkelt recept på fantastisk kompott som passar utmärkt att servera till efterrätt. Du gör desserten av bland annat äpple, plommon och kanel. Servera den krämiga kompotten till smarrig vaniljglass.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Skölj, halvera och kärna ur plommonen. Skär varje halva i klyftor.
  2. Koka upp saft, vatten och kryddor i en gryta. Låt koka ca 5 min. Lägg i frukten och sjud ca 5 min. Låt frukten kallna i lagen.
  3. Servera äppel- och plommonkompotten med vaniljglass.

Ingredienser

Portioner: 12
  • 6 äpplen
  • 24 plommon
  • 2 dl koncentrerad svartvinbärssaft
  • 4 dl vatten
  • 4 kanelstänger
  • 15 kryddnejlikor
  • 1 påse flagad mandel (à 50 g)
Lägg till i inköpslistan