Svartsoppa med krås

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
1
Svartsoppa med krås

Värmande och läcker soppa av gåskrås, äppeljuice och konjak. Svartsoppa är en spännande för- eller varmrätt som inbjuder med vackra färger och modiga smaker!

Svartsoppa med krås

Ingredienser

8 portioner
krås från 1 gås (hals, vingar, muskelmage och hjärta)
vatten till kokning
2 tsk salt
2 l buljong från kråskoket + ev kycklingbuljong (fond + vatten)
1/2 dl vetemjöl
4 dl grisblod
1/2 dl konc äppeljuice
2 - 1/2 dl konjak
2 1/2 msk socker
1 - 1 1/2 msk vinäger
1 - 1 1/2 tsk salt
1 tsk mald ingefära
1/2 tsk malda nejlikor
1 1/2 krm mald vitpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Det står "2 tsk buljong" men skall väl vara 2 liter?

Margaretha

2003-11-05

Testa liknande recept

Svartvinbärsglögg
Betyg 4.1 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagda rödbetor
Betyg 4.2 av 5.
121 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassisk blodpudding
Betyg 2.8 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rönnbärsgelé
Betyg 4.2 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt gås med gräddsås och fruktfyllda äppelhalvor
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelkaka de luxe
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga