Svartsoppa med krås

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
1
Svartsoppa med krås

Värmande och läcker soppa av gåskrås, äppeljuice och konjak. Svartsoppa är en spännande för- eller varmrätt som inbjuder med vackra färger och modiga smaker!

Svartsoppa med krås

Ingredienser

8 portioner
krås från 1   gås (hals, vingar, muskelmage och hjärta)
vatten till kokning
2 tsk  salt
2 l  buljong från kråskoket + ev kycklingbuljong (fond + vatten)
1/2 dl  vetemjöl
4 dl  grisblod
1/2 dl  konc äppeljuice
2 - 1/2 dl  konjak
2 1/2 msk  socker
1 - 1 1/2 msk  vinäger
1 - 1 1/2 tsk  salt
1 tsk  mald ingefära
1/2 tsk  malda nejlikor
1 1/2 krm  mald vitpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Det står "2 tsk buljong" men skall väl vara 2 liter?

Margaretha

2003-11-05

Testa liknande recept

Stekt gås med gräddsås och fruktfyllda äppelhalvor
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Johans julmumma
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Äppelkaka de luxe
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Saftig äppelkaka med kanel och lingon
Betyg 4 av 5.
47 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Skånsk äppelkaka
Betyg 3.4 av 5.
37 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gör egen Fläskkorv med bacon och äpple
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga