Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Svartsoppa med krås

(4)
1-4 TIM | Avancerad
Kommentarer

Värmande och läcker soppa av gåskrås, äppeljuice och konjak. Svartsoppa är en spännande för- eller varmrätt som inbjuder med vackra färger och modiga smaker!

Ingredienser

Portioner: 8
  • krås från 1 gås (hals, vingar, muskelmage och hjärta)
  • vatten till kokning
  • 2 tsk salt
  • 2 l buljong från kråskoket + ev kycklingbuljong (fond + vatten)
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 4 dl grisblod
  • 1/2 dl konc äppeljuice
  • 1/2 dl konjak
  • 2 1/2 msk socker
  • 1 1/2 msk vinäger
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1/2 tsk malda nejlikor
  • 1 1/2 krm mald vitpeppar
Lägg till i inköpslistan

Gör så här Börja laga

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj kråset och lägg i en gryta. Häll på vatten så att det precis täcker och tillsätt salt. Låt koka upp, skumma och sjud sedan under lock ca 1 tim.
  2. Ta upp kråset och håll varmt under aluminiumfolie. Sila buljongen och mät till 2 l (för 8 port), späd annars med kycklingbuljong. Koka upp buljongen i en gryta.
  3. Vispa ut vetemjölet med lite av blodet. Vispa ner i buljongen och tillsätt resten av blodet. Låt koka under vispning ca 5 min.
  4. Ta grytan från värmen och vispa i äppeljuice och konjak. Smaka av soppan med socker, vinäger och kryddor.
  5. Servera soppan riktigt het med kråset till på en assiett brevid.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(4)