Svartsoppa med krås

Betyg 3.7 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Svartsoppa med krås

Värmande och läcker soppa av gåskrås, äppeljuice och konjak. Svartsoppa är en spännande för- eller varmrätt som inbjuder med vackra färger och modiga smaker!

Svartsoppa med krås

Ingredienser

8 portioner
krås från 1 gås (hals, vingar, muskelmage och hjärta)
vatten till kokning
2 tsk salt
2 l buljong från kråskoket + ev kycklingbuljong (fond + vatten)
1/2 dl vetemjöl
4 dl grisblod
1/2 dl konc äppeljuice
2 - 1/2 dl konjak
2 1/2 msk socker
1 - 1 1/2 msk vinäger
1 - 1 1/2 tsk salt
1 tsk mald ingefära
1/2 tsk malda nejlikor
1 1/2 krm mald vitpeppar

Gör så här

01:00:00
00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.6 personer har röstat

Kommentar

Det står "2 tsk buljong" men skall väl vara 2 liter?

Margaretha

2003-11-05

Testa liknande recept

Johans julmumma
Betyg 4 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Svartvinbärsglögg
Betyg 4.1 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Inlagda rödbetor
Betyg 4.2 av 5.123 personer har röstat
Receptet har 28 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Klassisk blodpudding
Betyg 2.9 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rönnbärsgelé
Betyg 4.2 av 5.25 personer har röstat
Receptet har 13 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Stekt gås med gräddsås och fruktfyllda äppelhalvor
Betyg 3.6 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad