Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Avancerad

Svartsoppa med krås

Värmande och läcker soppa av gåskrås, äppeljuice och konjak. Svartsoppa är en spännande för- eller varmrätt som inbjuder med vackra färger och modiga smaker!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj kråset och lägg i en gryta. Häll på vatten så att det precis täcker och tillsätt salt. Låt koka upp, skumma och sjud sedan under lock ca 1 tim.
  2. Ta upp kråset och håll varmt under aluminiumfolie. Sila buljongen och mät till 2 l (för 8 port), späd annars med kycklingbuljong. Koka upp buljongen i en gryta.
  3. Vispa ut vetemjölet med lite av blodet. Vispa ner i buljongen och tillsätt resten av blodet. Låt koka under vispning ca 5 min.
  4. Ta grytan från värmen och vispa i äppeljuice och konjak. Smaka av soppan med socker, vinäger och kryddor.
  5. Servera soppan riktigt het med kråset till på en assiett brevid.

Ingredienser

Portioner: 8
  • krås från 1 gås (hals, vingar, muskelmage och hjärta)
  • vatten till kokning
  • 2 tsk salt
  • 2 l buljong från kråskoket + ev kycklingbuljong (fond + vatten)
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 4 dl grisblod
  • 1/2 dl konc äppeljuice
  • 2 - 1/2 dl konjak
  • 2 1/2 msk socker
  • 1 - 1 1/2 msk vinäger
  • 1 - 1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1/2 tsk malda nejlikor
  • 1 1/2 krm mald vitpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer