Svartsoppa med krås
Värmande och läcker soppa av gåskrås, äppeljuice och konjak. Svartsoppa är en spännande för- eller varmrätt som inbjuder med vackra färger och modiga smaker!
Ingredienser
8 portioner
krås från 1 gås (hals, vingar, muskelmage och hjärta)
vatten till kokning
2 tsk salt
2 l buljong från kråskoket + ev kycklingbuljong (fond + vatten)
1/2 dl vetemjöl
4 dl grisblod
1/2 dl konc äppeljuice
2 - 1/2 dl konjak
2 1/2 msk socker
1 - 1 1/2 msk vinäger
1 - 1 1/2 tsk salt
1 tsk mald ingefära
1/2 tsk malda nejlikor
1 1/2 krm mald vitpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Det står "2 tsk buljong" men skall väl vara 2 liter?
Margaretha
2003-11-05