Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rödkål

Bjud på en underbart pepprig rödkål till dina gäster! Blanda snabbt ihop fräst äpple, rödkål och lök med de övriga ingredienserna där till exempel farin och kryddnejlika ger lite sötma i den goda rödkålen. Puttra sakta ihop allt.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1995
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och strimla rödkålen. Skala och skiva äpplena och löken.
  2. Fräs i lite smör i en kastrull, tillsätt resten av ingredienserna och låt småputtra på svag värme i 45-60 min rör om ibland.

Tips

Vid tidsbrist: Värm rödkål på burk i en kastrull. Smaksätt med lite rödvin och röd vinbärsgelé. Eventuellt även något kryddmått malda nejlikor, ingefära eller kardemumma.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg rödkål
  • 3 syrliga äpplen
  • 1 gul lök
  • smör
  • 3 msk Brun Farin
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 8 kryddnejlikor
  • 1 1/2 dl rödvin
  • 1/2 tsk malen muskotnöt
  • 2 msk svart vinbärsgelé
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?