Rödkål med glögg och lingon

4
1
Rödkål med glögg och lingon

Julbordets gröna kan lika väl vara rött. Julkryddorna ger smak, men också färskpressad apelsin, glögg och balsamvinäger. Rödkålen passar att frysa. När det är dags för julbord är det bara att tina, värma på och pimpa med lingon och apelsin.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013

Rödkål med glögg och lingon

Ingredienser

10 portioner
750 g rödkål
1 rödlök
1 msk smör
1/2 äpple
1/2 dl vinglögg
1/2 dl färskpressad apelsinjuice
1/4 dl balsamvinäger
1 kanelstång
1/4 tsk hela kryddnejlikor
1/2 tsk malen kryddpeppar
1/4 dl honung
1/2 msk salt

Till servering

smör
frysta, tinade lingon
apelsinfilé

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Byt smör mot mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Monica

2022-12-22

Det är något som inte stämmer med mängden smör…… kolla beskrivning och ingredienser så lirar det inte.

Näringsvärde per portion

Energi 788 KJ / 188 kCal
Fett 6 g
Salt 1.49 g
Kolhydrater 27 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Rödkål
Pollo entomatado
Syltad ingefära
Ras el hanout - krydda