Rödkål med glögg och lingon

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
1
Rödkål med glögg och lingon

Julbordets gröna kan lika väl vara rött. Julkryddorna ger smak, men också färskpressad apelsin, glögg och balsamvinäger. Rödkålen passar att frysa. När det är dags för julbord är det bara att tina, värma på och pimpa med lingon och apelsin.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013

Rödkål med glögg och lingon

Ingredienser

10 portioner
750 g  rödkål
1   rödlök
1 msk  smör
1/2   äpple
1/2 dl  vinglögg
1/2 dl  färskpressad apelsinjuice
1/4 dl  balsamvinäger
1   kanelstång
1/4 tsk  hela kryddnejlikor
1/2 tsk  malen kryddpeppar
1/4 dl  honung
1/2 msk  salt

Till servering

smör
frysta, tinade lingon
apelsinfilé

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Byt smör mot mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Det är något som inte stämmer med mängden smör…… kolla beskrivning och ingredienser så lirar det inte.

Monica

2022-12-22

Näringsvärde per portion

Energi788 KJ / 188 kCal
Fett6 g
Salt1.49 g
Kolhydrater27 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Rödkål
Betyg 3.8 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddgriljerad julskinka
Betyg 2.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingköttbullar till jul
Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ras el hanout - krydda
Betyg 3.1 av 5.
19 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pollo entomatado
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Osttallrik med fikon- och glöggmarmelad
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga