Rödkål med glögg och lingon

Julbordets gröna kan lika väl vara rött. Julkryddorna ger smak, men också färskpressad apelsin, glögg och balsamvinäger. Rödkålen passar att frysa. När det är dags för julbord är det bara att tina, värma på och pimpa med lingon och apelsin.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013

Ingredienser
10 portioner
750 g rödkål
1 rödlök
1 msk smör
1/2 äpple
1/2 dl vinglögg
1/2 dl färskpressad apelsinjuice
1/4 dl balsamvinäger
1 kanelstång
1/4 tsk hela kryddnejlikor
1/2 tsk malen kryddpeppar
1/4 dl honung
1/2 msk salt
Till servering
smör
frysta, tinade lingon
apelsinfilé
Gör så här
00:10:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi788 KJ / 188 kCal
Fett6 g
Salt1.49 g
Kolhydrater27 g
Protein2 g
Kommentar
Det är något som inte stämmer med mängden smör…… kolla beskrivning och ingredienser så lirar det inte.
Monica
2022-12-22