Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rödkål med glögg och lingon

Julbordets gröna kan lika väl vara rött. Julkryddorna ger smak, men också färskpressad apelsin, glögg och balsamvinäger. Rödkålen passar att frysa. När det är dags för julbord är det bara att tina, värma på och pimpa med lingon och apelsin.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela och skär bort rotstocken på rödkålen. Strimla kålen grovt i en matberedare.
  2. Skala, halvera och skiva löken tunt i matberedaren.
  3. Fräs löken mjuk i 2 msk av smöret (för 10 portioner) i en stor kastrull. Ta upp löken och lägg åt sidan. Fräs rödkålen mjuk i resten av smöret i kastrullen ca 10 minuter, rör då och då.
  4. Skala, dela, kärna ur och skär äpplena i tärningar. Tillsätt lök, äpple, vinglögg, apelsinjuice, balsamvinäger, kanelstänger, kryddnejlikor, kryddpeppar, honung och salt i kålen och blanda väl.
  5. Koka upp och låt småkoka under lock tills kålen är mjuk, 15–20 minuter. Låt svalna. Frys in i fryspåsar.
  6. Vid servering: Tina kålen. Värm den i lite smör i en kastrull. Garnera kålen med frysta, tinade lingon och apelsinfiléer.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Byt smör mot mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 750 g rödkål
  • 1 rödlök
  • 1 msk smör
  • 1/2 äpple
  • 1/2 dl vinglögg
  • 1/2 dl färskpressad apelsinjuice
  • 1/4 dl balsamvinäger
  • 1 kanelstång
  • 1/4 tsk hela kryddnejlikor
  • 1/2 tsk malen kryddpeppar
  • 1/4 dl honung
  • 1/2 msk salt
Till servering
  • smör
  • frysta, tinade lingon
  • apelsinfilé
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 788 kJ / 188 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer