Porterstek

Njut av en saftig porterstek av högrev med sötma från svarta vinbär. Ett praktiskt långkok där ölet porter ger den karaktäristiska smaken. En klassisk rätt som funkar för alla festliga tillfällen.

Ingredienser
6 portioner
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
4 morot
ca 1200 g benfri högrev i bit eller fransyska
1 msk smör
50 cl porter
2 msk kinesisk soja
1/2 tsk salt
4 dl vatten
2 lagerblad
2 msk konc svartvinbärssaft
1 1/2 msk majsstärkelse
2 dl vispgrädde
salt
peppar
Till servering
kokt potatis
morötter från koket
pressgurka
Gör så här
02:00:00
00:05:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1925 KJ / 461 kCal
Fett22 g
Salt2 g
Kolhydrater16 g
Protein44 g
Kommentarer
8 stSuveränt, lägg gärna till enbär, rosmarin, timjan. Lite mer maizena för att få tjockare sås. Sen är den perfekt 🥳
Jesper
Mycket gott, passa på att byta ut saltet mot en buljongtärning eller fond. Kanske spetsa mer lite mer soya och eventuellt chili på slutet i såsfasen. Mycket uppskattat recept!
Daniel
Supergott
Åsa
Jätte gott! Bytte ut porterölen mot en ljusare öl och hade även i en köttbuljong i under kokningen. Helt fantastiskt gott
Nathalie
Enkelt recept, mycket uppskattat av dem som åt.
Thomas
Riktigt gott, reducera skyn ordentligt till ca 1/3 så blir såsen riktigt bra.
Kennet
Det blev supergott förra gången så nu är det dags igen!😊
Annelie
Usch!!! Det smakar inte alls bra!!! Helt förstört! Hur sjutton kan ni göra så här! Oansvarigt att förstöra så här mycket mat! Det är oätbart! Jämför nu med andra recept och det är STOR skillnad jämfört med det här! Så ledsna! Receptet är följt helt och det är äckligt!
Ann-christin
Hej Ann-Christin! Vad tråkigt att höra att du inte tyckte om rätten. Smakade den för mycket eller lite porter, eller vad var det som gjorde steken oätbar? Hälsningar Elina
ICA-köket