Snabb rödkålssallad
Snabblagad rödkålssallad är ett fräscht och gott tillbehör till skinka eller prinskorv. Färgglad med strimlad rödkål, morot och röda äpplen och friskt smaksatt med citron, svartvinbärssaft och olivolja. Knapriga hasselnötter över ger festlig känsla. Ett gott alternativ till klassisk varm rödkål.
Ingredienser
10 portioner
ca 700 g rödkål
3 morötter
2 röda äpplen
2 citroner
5 msk olivolja
3 msk konc svartvinbärssaft eller flytande honung
flingsalt och peppar
1 dl hasselnötter
Till servering
skinka eller prinskorv
För alla
Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg. Servera med lämpligt tillbehör.
Näringberäkningen är beräknad för enbart salladen och per julbordsportion.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi730 KJ / 174 kCal
Fett11 g
Salt0.03 g
Kolhydrater15 g
Protein2 g
Kommentar
Jättegod! Har blivit en klassiker på vårt julbord
Helene
2018-12-16