Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Wokad rödkålssallad

Läckert röd wokad sallad av rödkål, äpplen och rödlökar. Den här wokade rödkålssalladen passar perfekt till julbordet och buffébordet och du tillagar salladen på under 45 minuter.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och skär kålen i tunna strimlor med osthyvel eller på matberedarens fina skärskiva. Skala och skiva löken. Skölj, kärna ur och skär äpplena i klyftor.
  2. Woka kål, lök och äpple i olja i en stor wok eller stekpanna. Tillsätt saft, vinäger, socker och nejlikor. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra utan lock tills kålen börjar mjukna, ca 15 minuter.

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 750 g rödkål
  • 2 rödlökar
  • 2 äpplen
  • 3 msk olja
  • 1 dl konc svartvinbärssaft
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 1 dl råsocker
  • 10 hela nejlikor
  • 2 tsk salt
  • 2 1/2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan