Röding på norrlandsvis

Missa inte detta recept på röding med messmörssås, även kallat röding på norrlandsvis! Den lena och mustiga messmörssåsen får smaklökarna att jubla. Servera den krämiga rödingen med dill och kokt potatis till.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2019

Gör så här
00:03:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2865 KJ / 685 kCal
Fett44 g
Salt2.26 g
Kolhydrater36 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
9 stTycker egentligen inte messmör är särskilt gott, men ville ändå testa detta och oj vad smaskigt det blev! Men såsen behöver man göra mer av, är lite snålt i receptet.
Åsa
Gott! En skvätt citron i såsen gav lite fin syra också.
Maria
Mycket gott och gör gärna mer sås än receptet!++++ Riktig höjdare.
Nils-olof
Mycket smakfullt med sötma från messmöret och rödingen
Helen
Använde gammaldags messmör som har en kraftigare smak och upplevs mindre sött än det ljusare. Stekte skinnsidan knaprig, därefter köttsidan en minut och hällde sedan över den varma såsen. Blev verkligen gott med grovstött mjölig potatis till som sög upp den goda såsen.
Eva
Det blev för sött med messmöret. Rödingsmaken försvann lite.
Berith
Det här är riktigt gott och då gillar jag egentligen inte messmör. Såsen är magisk. Dessutom väldigt snabb- och lättlagat.
Jill
Fantastiskt gott och dessutom lättlagat.
Maj-britt
Toppen gott och enkelt
Paulena