Röding med messmörs- och gräslökssås, rotfruktsstomp och inlagd enbärsgurka

5
1
Röding med messmörs- och gräslökssås, rotfruktsstomp och inlagd enbärsgurka

Helgrillad röding som serveras med en spännande sås gjord på bland annat messmör, grädde, gräslök och persilja. Fantastiskt gott blir det tillsammans med potatis- och morotsstomp och enbärsinlagd gurka.

Skriv ut
Röding med messmörs- och gräslökssås, rotfruktsstomp och inlagd enbärsgurka

Ingredienser

4 portioner

Fisk

4
rödingar
-
salt
-
malen vitpeppar
-
smör till stekning
2
lime
1
knippe dill

Messmör- och gräslökssås

1
schalottenlök
-
smör till stekning
3 dl
vispgrädde
1 dl
fiskbuljong
1 msk
messmör
1 tsk
majsstärkelse
3 msk
hackad gräslök
1 msk
hackad persilja
-
salt
-
malen vitpeppar

Potatis- och morotsstomp

6
nykokta, skalade potatisar
4
nykokta, skalade morötter
2 msk
smör
2 msk
vispgrädde
-
salt
-
malen vitpeppar

Enbärsinlagd gurka

1/2
gurka
1/2 dl
ättika
1 dl
strösocker
1 1/2 dl
vatten
3 - 4
enbär (krossade i en mortel)
1/2 msk
hackad persilja

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Servera gärna tillsammans med ljus, humlearomatisk lageröl med medelkraftig beska.

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Krister

2018-03-25

Mycket gott. Komplettera med lite citron/lime i såsen.

Näringsvärde per portion

Energi 3868 KJ / 924 kCal
Fett 70.1 g
Salt 2.4 g
Kolhydrater 40.9 g
Protein 31.7 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept