Röding med messmörs- och gräslökssås, rotfruktsstomp och inlagd enbärsgurka
Helgrillad röding som serveras med en spännande sås gjord på bland annat messmör, grädde, gräslök och persilja. Fantastiskt gott blir det tillsammans med potatis- och morotsstomp och enbärsinlagd gurka.
Ingredienser
4 portioner
Fisk
4 rödingar
salt
malen vitpeppar
smör till stekning
2 lime
1 knippe dill
Messmör- och gräslökssås
1 schalottenlök
smör till stekning
3 dl vispgrädde
1 dl fiskbuljong
1 msk messmör
1 tsk majsstärkelse
3 msk hackad gräslök
1 msk hackad persilja
salt
malen vitpeppar
Potatis- och morotsstomp
6 nykokta, skalade potatisar
4 nykokta, skalade morötter
2 msk smör
2 msk vispgrädde
salt
malen vitpeppar
Enbärsinlagd gurka
1/2 gurka
1/2 dl ättika
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
3 - 4 enbär (krossade i en mortel)
1/2 msk hackad persilja
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Tips
Servera gärna tillsammans med ljus, humlearomatisk lageröl med medelkraftig beska.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3868 KJ / 924 kCal
Fett70.1 g
Salt2.4 g
Kolhydrater40.9 g
Protein31.7 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Mycket gott. Komplettera med lite citron/lime i såsen.
Krister
2018-03-25