Röding med messmörs- och gräslökssås, rotfruktsstomp och inlagd enbärsgurka
Helgrillad röding som serveras med en spännande sås gjord på bland annat messmör, grädde, gräslök och persilja. Fantastiskt gott blir det tillsammans med potatis- och morotsstomp och enbärsinlagd gurka.
Ingredienser
4 portioner
Fisk
4 rödingar
salt
malen vitpeppar
smör till stekning
2 lime
1 knippe dill
Messmör- och gräslökssås
1 schalottenlök
smör till stekning
3 dl vispgrädde
1 dl fiskbuljong
1 msk messmör
1 tsk majsstärkelse
3 msk hackad gräslök
1 msk hackad persilja
salt
malen vitpeppar
Potatis- och morotsstomp
6 nykokta, skalade potatisar
4 nykokta, skalade morötter
2 msk smör
2 msk vispgrädde
salt
malen vitpeppar
Enbärsinlagd gurka
1/2 gurka
1/2 dl ättika
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
3 - 4 enbär (krossade i en mortel)
1/2 msk hackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3868 KJ / 924 kCal
Fett70.1 g
Salt2.4 g
Kolhydrater40.9 g
Protein31.7 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Mycket gott. Komplettera med lite citron/lime i såsen.
Krister
2018-03-25