Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Röding med messmörs- och gräslökssås, rotfruktsstomp och inlagd enbärsgurka

Helgrillad röding som serveras med en spännande sås gjord på bland annat messmör, grädde, gräslök och persilja. Fantastiskt gott blir det tillsammans med potatis- och morotsstomp och enbärsinlagd gurka.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 115°C.
  2. Fisk: Skiva limen och fyll buken på fisken med dill och lime. Stek på båda sidor och sätt sedan in fisken i ugnen 15–20 minuter.
  3. Sås: Hacka schalottenlöken och fräs i lite smör. Tillsätt grädde, fiskbuljong och messmör, koka upp. Red av med majsstärkelse utrört i lite kallt vatten. Rör i hackad gräslök och persilja. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stomp: Koka potatisen och morötterna och mosa dem grovt med en mosstomp. Blanda i smör, vispgrädde, salt och peppar.
  5. Gurka: Hyvla gurkan med en mandolin eller skär den i tunna skivor. Rör ihop ättika, socker och vatten i en glasburk eller mindre bunke. Lägg i gurkan och enbären, låt stå och dra i ca 10 minuter. Strö över hackad persilja.
  6. Servera fisken till såsen, stompet och enbärsgurkan.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Tips

Servera gärna tillsammans med ljus, humlearomatisk lageröl med medelkraftig beska.

Ingredienser

Portioner: 4
Fisk
  • 4 rödingar
  • salt
  • malen vitpeppar
  • smör till stekning
  • 2 lime
  • 1 knippe dill
Messmör- och gräslökssås
  • 1 schalottenlök
  • smör till stekning
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl fiskbuljong
  • 1 msk messmör
  • 1 tsk majsstärkelse
  • 3 msk hackad gräslök
  • 1 msk hackad persilja
  • salt
  • malen vitpeppar
Potatis- och morotsstomp
  • 6 nykokta, skalade potatisar
  • 4 nykokta, skalade morötter
  • 2 msk smör
  • 2 msk vispgrädde
  • salt
  • malen vitpeppar
Enbärsinlagd gurka
  • 1/2 gurka
  • 1/2 dl ättika
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 4 enbär (krossade i en mortel)
  • 1/2 msk hackad persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3868 kJ / 924 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept