Röding med sandefjordsås och kålrabbi på två sätt

32
0
Röding med sandefjordsås och kålrabbi på två sätt

En riktigt dekadent och god rätt där den trendiga kålrabbin utgör ett fräscht inslag. Rödingens skinn går utmärkt att äta, stek det bara ordentligt krispigt innan du vänder på filéerna. För extra lyxkänsla, rör ner ett par matskedar med laxrom i såsen.

Skriv ut
Röding med sandefjordsås och kålrabbi på två sätt

Ingredienser

4 portioner
900 g
mjölig potatis
1/2 dl
ättika
1 dl
socker
1 1/2 dl
vatten
3
kålrabbihuvuden
1 dl
vispgrädde
1 dl
crème fraiche
2 msk
smör
1/2
kruka dill eller fryst dill (1/2 kruka dill motsvarar 1 msk fryst dill)
2 msk
raps- eller solrosolja
4
rödingfiléer

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut creme fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3323 KJ / 794 kCal
Fett 41 g
Salt 2.08 g
Kolhydrater 70 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept