Röding med sandefjordsås och kålrabbi på två sätt
En riktigt dekadent och god rätt där den trendiga kålrabbin utgör ett fräscht inslag. Rödingens skinn går utmärkt att äta, stek det bara ordentligt krispigt innan du vänder på filéerna. För extra lyxkänsla, rör ner ett par matskedar med laxrom i såsen.
Ingredienser
4 portioner
900 g mjölig potatis
1/2 dl ättika
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
3 kålrabbihuvuden
1 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
2 msk smör
1/2 kruka dill eller fryst dill (1/2 kruka dill motsvarar 1 msk fryst dill)
2 msk raps- eller solrosolja
4 rödingfiléer
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3323 KJ / 794 kCal
Fett41 g
Salt2.08 g
Kolhydrater70 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer