Röding med sandefjordsås och kålrabbi på två sätt

32
0
Röding med sandefjordsås och kålrabbi på två sätt

En riktigt dekadent och god rätt där den trendiga kålrabbin utgör ett fräscht inslag. Rödingens skinn går utmärkt att äta, stek det bara ordentligt krispigt innan du vänder på filéerna. För extra lyxkänsla, rör ner ett par matskedar med laxrom i såsen.

Röding med sandefjordsås och kålrabbi på två sätt

Ingredienser

4 portioner
900 g mjölig potatis
1/2 dl ättika
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
3 kålrabbihuvuden
1 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
2 msk smör
1/2 kruka dill eller fryst dill (1/2 kruka dill motsvarar 1 msk fryst dill)
2 msk raps- eller solrosolja
4 rödingfiléer

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut creme fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3323 KJ / 794 kCal
Fett 41 g
Salt 208 g
Kolhydrater 70 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden