Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Röding med sandefjordsås och kålrabbi på två sätt

En riktigt dekadent och god rätt där den trendiga kålrabbin utgör ett fräscht inslag. Rödingens skinn går utmärkt att äta, stek det bara ordentligt krispigt innan du vänder på filéerna. För extra lyxkänsla, rör ner ett par matskedar med laxrom i såsen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Värm upp ättika och socker under omrörning tills sockret löst sig. Slå på det kalla vattnet, rör och låt svalna.
  3. Skala och hyvla ett kålrabbihuvud (för 4 port). Lägg det i ättikslagen. Låt dra tills maten är klar. Skär de andra huvudena i ca 1 cm-tärningar. Lägg dem i kallt vatten.
  4. Koka upp grädden till medelhög värme. Tillsätt crème fraiche och vispa. Rör ner hälften av smöret. Smaka av med salt. Hacka dillen och vänd ner i såsen innan servering.
  5. Värm upp hälften av rapsoljan i en stekpanna. Stek rödingfiléerna med skinnet nedåt i ett par minuter, vänd dem, tillsätt resten av smöret och stek tills en termometer visar 50⁰C innertemperatur.
  6. Servera rödingen med sandefjordsås och den syrade kålrabbin och de råa kålrabbikuberna. Pressa potatisen direkt över tallriken.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut creme fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g mjölig potatis
  • 1/2 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 3 kålrabbihuvuden
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk smör
  • 1/2 kruka dill eller fryst dill (1/2 kruka dill motsvarar 1 msk fryst dill)
  • 2 msk raps- eller solrosolja
  • 4 rödingfiléer
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3323 kJ / 794 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept