Röding med sandefjordsås och kålrabbi på två sätt

Betyg 3.3 av 5.
34 personer har röstat
0
Röding med sandefjordsås och kålrabbi på två sätt

En riktigt dekadent och god rätt där den trendiga kålrabbin utgör ett fräscht inslag. Rödingens skinn går utmärkt att äta, stek det bara ordentligt krispigt innan du vänder på filéerna. För extra lyxkänsla, rör ner ett par matskedar med laxrom i såsen.

Röding med sandefjordsås och kålrabbi på två sätt

Ingredienser

4 portioner
900 g mjölig potatis
1/2 dl ättika
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
3 kålrabbihuvuden
1 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
2 msk smör
1/2 kruka dill eller fryst dill (1/2 kruka dill motsvarar 1 msk fryst dill)
2 msk raps- eller solrosolja
4 rödingfiléer

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
34 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3323 KJ / 794 kCal
Fett41 g
Salt2.08 g
Kolhydrater70 g
Protein33 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Över 60 min att tillaga
Halstrad röding med rostad selleripuré
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Färskostfylld röding med kantareller och pepparrot
Betyg 3.4 av 5.
109 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Halstrad röding med gräslökshollandaise
Betyg 3.2 av 5.
45 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Röding på norrlandsvis
Betyg 4.4 av 5.
47 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gravad röding med västerbottenmousse
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga