Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Röding med mandelpotatisomelett och pepparrots crème fraiche

Röding serverar du här med en omelett av mandelpotatis och Västerbottensost tillsammans med en sås på crème fraiche och riven pepparrot. Västerbottensosten ger rikligt med smak till omeletten och kompletterar den stekta fisken med bravur.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva mandelpotatis i (ca 1 cm tjocka skivor) och lök. Stek potatisen i matfettet ca 10 minuter. Tillsätt löken och krydda med salt och peppar, fortsätt steka i ca 3 minuter.
  2. Knäck äggen i en bunke och blanda dem med vatten och Västerbottensost. Häll omelettsmeten över potatis och lök, rör om i pannan då och då och låt den stelna.
  3. Blanda crème fraiche med riven pepparrot och hackad dill. Smaksätt med salt och peppar. Skär citronen i portionsklyftor.
  4. Stek rödingsfiléerna i matfett på hög värme 2-3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera rödingen med mandelpotatisomelett, pepparrots crème fraiche och citronklyftor.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja. Välj laktofri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g mandelpotatis
  • 2 rödlökar
  • 2 msk margarin eller smör
  • salt och peppar
  • 8 ägg
  • 1/2 dl vatten
  • 1 dl riven Västerbottensost
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 3 msk riven pepparrot
  • 2 msk hackad dill
  • 1 citron
  • 600 g rödingfiléer
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2867 kJ / 685 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden