UNDER 15 MIN | Enkel

Rödbetsyoghurt med pepparrot

Låt rödbetor ge yoghurtsåsen vacker färg! Smaksatt med rivig pepparrot är den här rödbetsyoghurten perfekt till kött, fågel eller bara tillsammans med fetaost och en bit bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv rödbetorna fint.
  2. Blanda rivet med pepparrot, yoghurt, honung och salt.

För alla

Fri från gluten och ägg
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 färska rödbetor (2 st motsvarar ca 150 g)
  • 1 - 2 msk riven pepparrot
  • 2 dl turkisk yoghurt (10%)
  • 1 tsk flytande honung
  • 1/2 tsk salt

Näringsvärde
Per portion

Energi 393 kJ / 96 kCal