Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rödbetsraka med ryskt pålägg

Rödbetsraka med ryskt pålägg är en lunchrätt med distinkta smaker från öst. Det här ska du testa om du tycker om kapris, saltgurka, rödlök och förstås rödbetor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och grovriv rödbetorna. Blanda rivet med ägg, salt och peppar.
  2. Hetta upp hälften av matfettet i en stekpanna. Stek två rakor av rödbetsrivet i taget på medelstark värme ca 4 min på varje sida. Lägg rödbetsrakorna på tallrikar.
  3. Hacka saltgurkan. Skala och finhacka rödlöken. Fördela gurk- och lökhack, kapris och smetana i högar på rödbetsrakorna. Servera genast.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g rödbetor
  • 2 ägg (medelstora)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 saltgurkor
  • 1 rödlök
  • 2 msk kapris (2 msk motsvarar ca 10-12 coctailkapris)
  • 1 dl smetana (eller crème fraiche)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1000 kJ / 240 kCal
Fett: 18 g
Läs mer om näringsvärden