Rödbetssoppa med pepparrotsyoghurt

Kallt ute? Blir du sugen på varm soppa? Gör en sagolik rödbetssoppa med pepparrotsyoghurt. Härliga färg-, doft- och smakupplevelser. Serveras med ett gott bröd.

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1227 KJ / 293 kCal
Fett9 g
Salt4 g
Kolhydrater40 g
Protein8 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
27 stI receptet borde det stå färska rödbetor. Misstänker att kommentarer om vattnig soppa kan bero på användning av förkokta rödbetor.
Elisabeth
Vattnig och rinnig, trots att jag minskade mängden buljong till en liter. Öka mängden rödbetor, potatis; alternativt minskar du på vätskan, så kanske den blir okej?
Ulrika
Supergott! Jag tog också med en morot i soppkokningen, samt rostade solroskärnor som topping.
Jenny