Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Matiga muffins med fetaost och tomater

Ibland behöver man ett mellanmål för att hålla blodsockernivån och hungern på en stabil nivå. Testa dessa matiga muffins med både soltorkade tomater och fetaost, som innehåller fibrer, protein och antioxidanter. Mättar länge och väl!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Sätt ut 12 muffinsformar på en plåt (för 12 st).
  3. Äggblandning: Smält smöret och låt det svalna.
  4. Blanda vetemjöl, rågmjöl, honung, salt och bakpulver i en skål.
  5. Vispa ihop ägg och mjölk med det smälta smöret i kastrullen.
  6. Fyllning: Strimla spenat och soltorkade tomater och smula ner fetaost i en skål.
  7. Blanda ihop allt – äggblandning, torra ingredienser och fyllning.
  8. Fördela smeten i formarna. Toppa med pumpakärnor.
  9. Grädda mitt i ugnen cirka 25 minuter.
  10. Känn med provsticka så att muffinsen är torra i mitten.

För alla

Fri från laktos.
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Skånemejerier MåVäl.

Näringsvärdet är beräknat per muffin på 12 muffins.

Ingredienser

Portioner: 12 st
Äggblandning
  • 75 g laktosfritt smör
  • 3 dl laktosfri mjölk
  • 2 ägg
Fyllning
  • 50 g färsk spenat
  • 6 soltorkade tomater
  • 150 g laktosfri fetaost
  • pumpakärnor
  • 4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar ca 240 g)
  • 2 dl finmalt eller grovmalt rågmjöl (2 dl motsvarar ca 120 g)
  • 1 msk honung
  • 1 krm salt
  • 2 tsk bakpulver
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 970 kJ / 232 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer