Matiga muffins med fetaost och tomater

18
0
Matiga muffins med fetaost och tomater

Ibland behöver man ett mellanmål för att hålla blodsockernivån och hungern på en stabil nivå. Testa dessa matiga muffins med både soltorkade tomater och fetaost, som innehåller fibrer, protein och antioxidanter. Mättar länge och väl!

Skriv ut
Matiga muffins med fetaost och tomater

Ingredienser

12 st
12
muffinsformar

Äggblandning

75 g
laktosfritt smör
3 dl
laktosfri mjölkdryck
2
ägg
4 dl
vetemjöl (4 dl motsvarar ca 240 g)
2 dl
finmalt eller grovmalt rågmjöl (2 dl motsvarar ca 120 g)
1 msk
honung
1 krm
salt
2 tsk
bakpulver

Fyllning

50 g
färsk spenat
6
soltorkade tomater
150 g
laktosfri fetaost

Topping

pumpakärnor

För alla

Fri från laktos.
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Recept och bild i samarbete med Skånemejerier MåVäl.Näringsvärdet är beräknat per muffin på 12 muffins.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 970 KJ / 232 kCal
Fett 11 g
Salt 0.84 g
Kolhydrater 24 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept