Matiga muffins med fetaost och tomater
Ibland behöver man ett mellanmål för att hålla blodsockernivån och hungern på en stabil nivå. Testa dessa matiga muffins med både soltorkade tomater och fetaost, som innehåller fibrer, protein och antioxidanter. Mättar länge och väl!
Ingredienser
12 st
12 muffinsformar
Äggblandning
75 g laktosfritt smör
3 dl laktosfri mjölkdryck
2 ägg
4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar ca 240 g)
2 dl finmalt eller grovmalt rågmjöl (2 dl motsvarar ca 120 g)
1 msk honung
1 krm salt
2 tsk bakpulver
Fyllning
50 g färsk spenat
6 soltorkade tomater
150 g laktosfri fetaost
Topping
pumpakärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per muffin på 12 muffins.
Energi970 KJ / 232 kCal
Fett11 g
Salt0.84 g
Kolhydrater24 g
Protein7 g
Kommentarer
Skulle det gå att använda rågkross istället för rågmjöl?
Cecilia
2024-09-25Hej Cecilia! Jag tror att rågkross är för grovt och att det inte suger upp vätskan som rågmjölet gör. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-09-26åh så besviken, så torra, följde receptet exakt.
Helena
2022-10-11Funkar dessa att frysa in? Om nej, hur lång hållbarhet har de?
James
2022-09-05Hej James! Ursäkta sent svar. Det går jättebra att frysa in muffinsen. Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-10-11