Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Picklade rödbetor med hasselnötter

En färgglad och härlig förrätt får du om du lagar till picklade rödbetor med hasselnötter. Rödbetorna och hasselnötterna blir härligt knapriga och goda.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vinäger och socker.
  2. Skala och skiva rödbetorna så tunt som möjligt, använd gärna matberedare eller mandolin.
  3. Häll den heta lagen över rödbetorna och låt svalna. Låt gärna rödbetorna dra i lagen över natten.
  4. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills skalen börjar spricka och falla av.
  5. Grovhacka nötterna och strö dem över rödbetorna vid servering.

För alla

Gluten-, laktos-, mjölkprotein- och äggfri.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g rödbetor (300 g motsvarar ca 4-5 stycken)
  • 2 dl vitvinsvinäger
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl hasselnötter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 920 kJ / 220 kCal
Fett: 8 g
Läs mer om näringsvärden