Krämig saffransrisotto med räkor

61
8
Krämig saffransrisotto med räkor

Tillaga en vacker saffransrisotto med skaldjur som är perfekt både som entrérätt och varmrätt. Rör ihop din krämiga risotto helt och lägg sedan ner smakrik parmesan, syrlig citron, sockerärter och smakrika räkor. Supergott och väl värt sin tid!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009

Krämig saffransrisotto med räkor

Ingredienser

4 portioner
1 1/4 l vatten
3 msk konc kycklingfond
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
4 dl risottoris (t ex arborioris)
1/2 g saffran
1 dl torrt vitt vin
150 g sockerärtor
ca 100 g parmesan
2 msk färskpressad citronjuice
200 g skalade räkor eller oskalade räkor (200g skalade motsvarar ca 500 g oskalade)
1 tsk salt
2 krm peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

61

Kommentarer

Eva

2021-11-07

En liten undran, går det att förbereda o göra risotton dagen innan o värma upp dagen efter?

Maria

2021-02-21

Så lätt så t.om min man kunde göra den. Tog sparris ist för sockerärtor.

Peter

2021-01-08

Väldigt god och enkel att laga. Passar bra att dricka prosecco till denna rätt. 😀