Krämig saffransrisotto med räkor

Tillaga en vacker saffransrisotto med skaldjur som är perfekt både som entrérätt och varmrätt. Rör ihop din krämiga risotto helt och lägg sedan ner smakrik parmesan, syrlig citron, sockerärter och smakrika räkor. Supergott och väl värt sin tid!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009

Ingredienser
4 portioner
1 1/4 l vatten
3 msk konc kycklingfond
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
4 dl risottoris (t ex arborioris)
1/2 g saffran
1 dl torrt vitt vin eller alkoholfritt vitt matlagningsvin
150 g sockerärtor
ca 100 g parmesan
2 msk färskpressad citronjuice
200 g skalade räkor eller oskalade räkor (200g skalade motsvarar ca 500 g oskalade)
1 tsk salt
2 krm peppar
Gör så här
00:01:00
00:01:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2376 KJ / 568 kCal
Fett15 g
Salt5.2 g
Kolhydrater76 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fantastiskt god risotto!
Elena
2025-01-132msk färske pressad citronjuice förstörde rätt mycket. Tips att smaka av med citronjuicen istället..
Jonas
2024-12-062msk färskpressad citronjuice blev på tok för mycket.
Fredrik
2023-12-27