Krämig saffransrisotto med räkor

38
6
Krämig saffransrisotto med räkor

Tillaga en vacker saffransrisotto med skaldjur som är perfekt både som entrérätt och varmrätt. Rör ihop din krämiga risotto helt och lägg sedan ner smakrik parmesan, syrlig citron, sockerärter och smakrika räkor. Supergott och väl värt sin tid!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009

Krämig saffransrisotto med räkor

Ingredienser

4 portioner
1 1/4 l
vatten
3 msk
konc kycklingfond
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
2 msk
olivolja
4 dl
risottoris (t ex arborioris)
1/2 g
saffran
1 dl
torrt vitt vin
150 g
sockerärtor
ca 100 g
parmesanost
2 msk
färskpressad citronjuice
200 g
skalade räkor eller oskalade räkor (200g skalade motsvarar ca 500 g oskalade)
1 tsk
salt
2 krm
peppar
Under 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

38

Kommentarer

Peter

1/8/2021

Väldigt god och enkel att laga. Passar bra att dricka prosecco till denna rätt. 😀

Sofia

3/19/2020

Suuupergott, vi brukar dock byta ut sockerärtorna mot sparris! Så smarrigt!!

Sara

2/7/2019

Det hör blev en hit!

Testa liknande recept