Krämig saffransrisotto med räkor
Tillaga en vacker saffransrisotto med skaldjur som är perfekt både som entrérätt och varmrätt. Rör ihop din krämiga risotto helt och lägg sedan ner smakrik parmesan, syrlig citron, sockerärter och smakrika räkor. Supergott och väl värt sin tid!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009
Ingredienser
4 portioner
1 1/4 l vatten
3 msk konc kycklingfond
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
4 dl risottoris (t ex arborioris)
1/2 g saffran
1 dl torrt vitt vin eller alkoholfritt vitt matlagningsvin
150 g sockerärtor
ca 100 g parmesan
2 msk färskpressad citronjuice
200 g skalade räkor eller oskalade räkor (200g skalade motsvarar ca 500 g oskalade)
1 tsk salt
2 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
2msk färske pressad citronjuice förstörde rätt mycket. Tips att smaka av med citronjuicen istället..
Jonas
2024-12-062msk färskpressad citronjuice blev på tok för mycket.
Fredrik
2023-12-27En liten undran, går det att förbereda o göra risotton dagen innan o värma upp dagen efter?
Eva
2021-11-07