Krämig saffransrisotto med räkor

Betyg 4.2 av 5.
64 personer har röstat
9
Krämig saffransrisotto med räkor

Tillaga en vacker saffransrisotto med skaldjur som är perfekt både som entrérätt och varmrätt. Rör ihop din krämiga risotto helt och lägg sedan ner smakrik parmesan, syrlig citron, sockerärter och smakrika räkor. Supergott och väl värt sin tid!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009

Krämig saffransrisotto med räkor

Ingredienser

4 portioner
1 1/4 l  vatten
3 msk  konc kycklingfond
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
2 msk  olivolja
4 dl  risottoris (t ex arborioris)
1/2 g  saffran
1 dl  torrt vitt vin
150 g  sockerärtor
ca 100 g  parmesan
2 msk  färskpressad citronjuice
200 g  skalade räkor eller oskalade räkor (200g skalade motsvarar ca 500 g oskalade)
1 tsk  salt
2 krm  peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
64 personer har röstat

Kommentarer

2msk färskpressad citronjuice blev på tok för mycket.

Fredrik

2023-12-27

En liten undran, går det att förbereda o göra risotton dagen innan o värma upp dagen efter?

Eva

2021-11-07

Så lätt så t.om min man kunde göra den. Tog sparris ist för sockerärtor.

Maria

2021-02-21

Testa liknande recept

Risotto milanese
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risotto som i Lido di Ostia
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rödbetsrisotto med kyckling och brynt kaprissmör
Betyg 4.6 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Teriyakikryddad fläskfilé och svamprisotto
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Balsamicobräserad fläskfilé med rödkålsrisotto
Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risotto med rökt lax och limefärskost
Betyg 4.1 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga