Hoppa till sidans innehåll
UNDER 60 MIN | Medel

Krämig saffransrisotto med räkor

Tillaga en vacker saffransrisotto med skaldjur som är perfekt både som entrérätt och varmrätt. Rör ihop din krämiga risotto helt och lägg sedan ner smakrik parmesan, syrlig citron, sockerärter och smakrika räkor. Supergott och väl värt sin tid!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten och fond till en buljong.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs det 1-2 minuter i en kastrull eller stekpanna med höga kanter i olja.
  3. Tillsätt ris och saffran och låt fräsa 1 minut. Sänk värmen, tillsätt vinet under omrörning och låt det koka in.
  4. Rör ner lite av buljongen i omgångar. Låt småkoka på svag värme i ca 30 minuter tills riset är mjukt men med lite tuggmotstånd kvar. Rör ofta i risotton så att den blir krämig. Tillsätt ev mer buljong om den blir stabbig.
  5. Skär sockerärterna på mitten. Ge dem ett nabbt uppkok. Kyl under rinnande kallt vatten.
  6. Riv parmesanen. Rör ner den och citronjuicen. Smaka av med salt och peppar.
  7. Vänd ner sockerärterna och räkorna. Låt allt bli varmt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/4 l vatten
  • 3 msk konc kycklingfond
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 4 dl risottoris (t ex arborioris)
  • 1/2 g saffran
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 150 g sockerärtor
  • ca 100 g parmesanost
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 200 g skalade räkor eller oskalade räkor (200g skalade motsvarar ca 500 g oskalade)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer