Balsamicobräserad fläskfilé med rödkålsrisotto

Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat
1
Balsamicobräserad fläskfilé med rödkålsrisotto

Balsamvinäger och rödkål är smaker som gifter sig med varandra. Risotton är krämig och vackert rosa och köttet musigt efter att ha brässerats i balsamvinäger, schalottenlök och kalvfond.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2012

Balsamicobräserad fläskfilé med rödkålsrisotto

Ingredienser

4 portioner
ca 550 g fläskfilé
salt
peppar
1 schalottenlök
1 msk smör
1 msk olivolja
1/2 dl balsamvinäger
2 dl vatten
1 1/2 msk kalvfond

Rödkålsrisotto

300 g rödkål
1 schalottenlök
1 äpple
1 msk olivolja
svartpeppar
1 dl vatten
1 msk vitvinsvinäger
8 dl vatten
2 1/2 msk kycklingfond
1 msk smör
3 dl risottoris (arborio eller carnaroli)
50 g parmesan

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Jag tycker att arbetsgången i receptet är i fel ordning, som det nu gjordes fick ju köttet stå klart ganska länge medan risotton och kålfräset lagades. Tog onödigt lång tid pga det. Vi bytte ut rödkålen mot savoykål och äpplet mot päron, det blev både gott och ganska vackert!

Margareta

2012-03-17

Näringsvärde per portion

Energi2806 KJ / 671 kCal
Fett26.3 g
Kolhydrater61.1 g
Protein45 g

Testa liknande recept

Teriyakikryddad fläskfilé och svamprisotto
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rödkålsfyllda äpplen
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Risotto som i Lido di Ostia
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Surkål på rödkål
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krispig vintersallad
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Senapsbräserade svartrötter
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga