Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Balsamicobräserad fläskfilé med rödkålsrisotto

Balsamvinäger och rödkål är smaker som gifter sig med varandra. Risotton är krämig och vackert rosa och köttet musigt efter att ha brässerats i balsamvinäger, schalottenlök och kalvfond.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Balsamicobräserad fläskfilé: Skär filén i ca 3 cm tjocka skivor. Platta till dem med handflatan. Krydda med salt och peppar. Skala och finhacka löken. Bryn köttet tillsammans med löken i smör och olja. Tillsätt balsamvinäger och låt den nästan koka in. Späd med vatten och fond. Låt eftersteka på svag värme i ca 15 minuter.
  2. Rödkålsrisotto: Strimla kålen mycket fint, gärna i matberedare. Skala och hacka löken och kärna ur och tärna äpplet. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs rödkål, lök och äpple. Krydda med nymalen svartpeppar. Koka med vatten och vinäger på svag värme tills kålen blivit mjuk.
  3. Koka upp vatten och fond. Hetta upp smöret i en tjockbottnad kastrull, gärna sauteuse. Tillsätt riset och rör om så att riskornen blir blanka. Tillsätt den kokande buljongen lite i taget. Rör om hela tiden och tillsätt buljong efter hand som den absorberas av riset. Efter ca 20 minuter är riskornen mjuka utanpå, men har kvar ett litet tuggmotstånd.
  4. Rör ner rödkålsfräset i riset. Riv parmesanen, tillsätt den och rör risotton krämig.
  5. Servera risotto med fläskfilé och lite balsamvinägersky.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kycklingfonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt margarin och uteslut parmesanosten.

 

Tips

Kockknepet: Om man masserar in salt i kålen blir den snabbare mjuk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 550 g fläskfilé
  • salt och peppar
  • 1 schalottenlök
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 dl balsamvinäger
  • 2 dl vatten
  • 1 1/2 msk kalvfond
Rödkålsrisotto
  • 300 g rödkål
  • 1 schalottenlök
  • 1 äpple
  • 1 msk olivolja
  • svartpeppar
  • 1 dl vatten
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 8 dl vatten
  • 2 1/2 msk kycklingfond
  • 1 msk smör
  • 3 dl risottoris (arborio eller carnaroli)
  • 50 g parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2806 kJ / 671 kCal