Balsamicobräserad fläskfilé med rödkålsrisotto

Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat
1
Balsamicobräserad fläskfilé med rödkålsrisotto

Balsamvinäger och rödkål är smaker som gifter sig med varandra. Risotton är krämig och vackert rosa och köttet musigt efter att ha brässerats i balsamvinäger, schalottenlök och kalvfond.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2012

Balsamicobräserad fläskfilé med rödkålsrisotto

Ingredienser

4 portioner
ca 550 g  fläskfilé
salt och peppar
1   schalottenlök
1 msk  smör
1 msk  olivolja
1/2 dl  balsamvinäger
2 dl  vatten
1 1/2 msk  kalvfond

Rödkålsrisotto

300 g  rödkål
1   schalottenlök
1   äpple
1 msk  olivolja
svartpeppar
1 dl  vatten
1 msk  vitvinsvinäger
8 dl  vatten
2 1/2 msk  kycklingfond
1 msk  smör
3 dl  risottoris (arborio eller carnaroli)
50 g  parmesan

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kycklingfonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt margarin och uteslut parmesanosten.

 

Gör så här

Tips

Kockknepet: Om man masserar in salt i kålen blir den snabbare mjuk.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Jag tycker att arbetsgången i receptet är i fel ordning, som det nu gjordes fick ju köttet stå klart ganska länge medan risotton och kålfräset lagades. Tog onödigt lång tid pga det. Vi bytte ut rödkålen mot savoykål och äpplet mot päron, det blev både gott och ganska vackert!

Margareta

2012-03-17

Näringsvärde per portion

Energi2806 KJ / 671 kCal
Fett26.3 g
Kolhydrater61.1 g
Protein45 g

Testa liknande recept

Risotto som i Lido di Ostia
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Risotto med brysselkål
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risotto med ramslöksolja
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kantarellrisotto
Betyg 4.6 av 5.
75 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Teriyakikryddad fläskfilé och svamprisotto
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ärtrisotto med rostad lök och stekt kapris
Betyg 4.1 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga