Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rödbetsris med gremolata, fetaost och grönsaksbullar

Ris, rivna rödbetor, sojabönor och fetaost – en lycka för såväl mage som mun. Servera med färska, stekta grönsaksbollar och gremolata, en italiensk blandning av hackad persilja, vitlök och citronskal.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rödbetsris: Skala rödbetorna och riv dem grovt på rivjärnet. Smula fetaosten.
  2. Koka upp buljongen och håll den varm.
  3. Skala och hacka lök och vitlök.
  4. Fräs löken i olivolja tills den är mjuk, fräs med riset i ca 30 sekunder under omrörning.
  5. Späd riset med buljong under omrörning lite i taget. Koka riset ca 20 minuter, späd med buljong när det behövs. Tillsätt rödbetorna efter 10 minuter. Rör ner sojabönorna och fetaosten i riset sista minuten. Smaksätt med salt och peppar.
  6. Gremolata: Skölj citronen. Riv skalet och pressa ur saften. Finhacka persiljan, skala och riv vitlöksklyftan och blanda allt utom citronsaften. Rör ner olivolja och smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft.
  7. Dela tomaterna och blanda ner dem i gremolatan.
  8. Grönsaksbullar: Tillaga grönsaksbullarna enligt anvisningen på förpackningen
  9. Servera rödbetsriset med grönsaksbullar, gremolata och fetaost.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
Rödbetsris
  • 2 stora rödbetor (à ca 150 g)
  • 100 g fetaost
  • ca 8 dl grönsaksbuljong
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl avorioris
  • 250 g sojabönor
  • salt och peppar
Gremolata
  • 1/2 citron
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 250 g körsbärstomat
Grönsaksbullar
  • 2 förp färska grönsaksbullar (à 250 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2453 kJ / 586 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept