Rödbetsris med gremolata, fetaost och grönsaksbullar
Ris, rivna rödbetor, sojabönor och fetaost – en lycka för såväl mage som mun. Servera med färska, stekta grönsaksbollar och gremolata, en italiensk blandning av hackad persilja, vitlök och citronskal.
Ingredienser
4 portioner
Rödbetsris
2 stora rödbetor (à ca 150 g)
100 g fetaost
ca 8 dl grönsaksbuljong
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 dl avorioris
250 g sojabönor
salt
peppar
Gremolata
1/2 citron
1/2 kruka persilja
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
250 g körsbärstomat
Grönsaksbullar
2 förp färska grönsaksbullar (à 250 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2453 KJ / 586 kCal
Fett27 g
Salt3 g
Kolhydrater60 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hittar inga färska grönsaksbullar som säljs i 250g-förpackning, hittar bara 200g-förpackningar (ICAs egna). Kan ni speca vilket märke det skall vara eller om det är fel inlagt?
Oskar
2023-02-03Spännande och gott! Gjorde egna zucchini- och fetaostbollar till istället.
Julia
2023-01-18Spännande smakkombination. Gremolatan var helt klart pricken över i:et
Ida
2022-03-30