Rödbetsris med gremolata, fetaost och grönsaksbullar

14
4
Rödbetsris med gremolata, fetaost och grönsaksbullar

Ris, rivna rödbetor, sojabönor och fetaost – en lycka för såväl mage som mun. Servera med färska, stekta grönsaksbollar och gremolata, en italiensk blandning av hackad persilja, vitlök och citronskal.

Skriv ut
Rödbetsris med gremolata, fetaost och grönsaksbullar

Ingredienser

4 portioner

Rödbetsris

2
stora rödbetor (à ca 150 g)
100 g
fetaost
ca 8 dl
grönsaksbuljong
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
1 msk
olivolja
2 dl
avorioris
250 g
sojabönor
-
salt och peppar

Gremolata

1/2
citron
1/2
kruka persilja
1
vitlöksklyfta
2 msk
olivolja
250 g
körsbärstomat

Grönsaksbullar

2
förp färska grönsaksbullar (à 250 g)

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Anne-lii

2019-09-12

Riktigt trevlig måltid! Kokade riset 16 min och det blev lite mer tuggmotstånd. Gott!

Eva

2018-01-18

Ett bra recept verkar det vara!

Ida

2016-09-15

Lite underliga smakkombinationer.. Kommer inte laga detta igen tyvärr.

Näringsvärde per portion

Energi 2453 KJ / 586 kCal
Fett 27 g
Salt 3 g
Kolhydrater 60 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept