Hasselbacksrödbetor
Gör en ny variant av hasselbackspotatisen genom att byta ut potatisen mot rödbetor. Dessa röda små godingar passar ypperligt till grillat lamm eller som del av en buffé. Toppa hasselbacksrödbetorna med smulad getost, knapriga hasselnötter och krasse.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017
Ingredienser
4 portioner
350 g små rödbetor (gärna delikatessrödbetor)
olja till formen
1 msk rapsolja
2 krm salt
100 g smulad getost
1/2 dl hackade hasselnötter
1/2 ask smörgåskrasse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1010 KJ / 242 kCal
Fett19 g
Salt0.82 g
Kolhydrater10 g
Protein7 g
Kommentarer
Kan man göra detta recept med färdigkokt rödbeta?
Celine
2020-04-28Hej Celine! Ja, det kan du. Dock kommer tiden i ugnen att behöva justeras, börja med kanske 15-20 minuter och se hur betorna ser ut och ha i längre tid vid behov. Lycka till och kommentera gärna igen och berätta hur de blev! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-04-29.... och ringla över lite honung. Mums🙂
Ove
2020-01-23