Hasselbacksrödbetor

4
2
Hasselbacksrödbetor

Gör en ny variant av hasselbackspotatisen genom att byta ut potatisen mot rödbetor. Dessa röda små godingar passar ypperligt till grillat lamm eller som del av en buffé. Toppa hasselbacksrödbetorna med smulad getost, knapriga hasselnötter och krasse.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Hasselbacksrödbetor

Ingredienser

4 portioner
350 g
små rödbetor (gärna delikatessrödbetor)
-
olja till formen
1 msk
rapsolja
2 krm
salt
100 g
smulad getost
1/2 dl
hackade hasselnötter
1/2
ask smörgåskrasse

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj att toppa med laktosfri getost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut getost mot tofu (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Celine

2020-04-28

Kan man göra detta recept med färdigkokt rödbeta?

Redaktionen ICAse

2020-04-29

Hej Celine! Ja, det kan du. Dock kommer tiden i ugnen att behöva justeras, börja med kanske 15-20 minuter och se hur betorna ser ut och ha i längre tid vid behov. Lycka till och kommentera gärna igen och berätta hur de blev! Hälsningar Elina

Ove

2020-01-23

.... och ringla över lite honung. Mums🙂

Näringsvärde per portion

Energi 1010 KJ / 242 kCal
Fett 19 g
Salt 0.82 g
Kolhydrater 10 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept