Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Hasselbacksrödbetor

Gör en ny variant av hasselbackspotatisen genom att byta ut potatisen mot rödbetor. Dessa röda små godingar passar ypperligt till grillat lamm eller som del av en buffé. Toppa hasselbacksrödbetorna med smulad getost, knapriga hasselnötter och krasse.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på ugnen på 200°C.
  2. Skala rödbetorna och skiva fint, men inte hela vägen igenom.
  3. Ställ betorna i en oljad ugnssäker form. Pensla med rapsoljan. Krydda med salt.
  4. Ställ in i mitten av ugnen tills rödbetorna är mjuka och har fått lite färg, ca 40 minuter (beroende på storlek).
  5. Toppa hasselbacksrödbetorna med getost, hasselnötter och smörgåskrasse.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj att toppa med laktosfri getost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut getost mot tofu (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 350 g små rödbetor (gärna delikatessrödbetor)
  • olja till formen
  • 1 msk rapsolja
  • 2 krm salt
  • 100 g smulad getost
  • 1/2 dl hackade hasselnötter
  • 1/2 ask smörgåskrasse
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1010 kJ / 242 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB