Rödbetsris med sparris och halloumisallad

Betyg 3.5 av 5.15 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Rödbetsris med sparris och halloumisallad

En fräsch måltid på rödbetsris med sparris- och halloumisallad. Riset fräses med lök och rödbetor och får sedan smak av vinet som får koka in ordentligt för att sedan spädas ut med buljongen tills riset är mjukt. Rör ner halloumin och servera riset med salladen och solroskärnor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2015

Rödbetsris med sparris och halloumisallad

Ingredienser

4 portioner
2 schalottenlökar
500 g förkokta rödbetor
9 dl grönsaksbuljong (vatten + tärning eller fond)
1/2 msk olivolja
3 dl risottoris
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
2 förp halloumi (à 200 g)
salt
peppar
250 g grön sparris
65 g mâchesallad
3 msk rostade saltade solroskärnor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Min man gjorde denna, och den var såååå god! Mums! Denna vill vi ha flera gånger 😋

    Katrine

  • Denna var en ljuvlig kombination, som även köttälskande veggo"hatande" män vid middagsbordet gillade!

    Johanna

Näringsvärde per portion

Energi2808 KJ / 672 kCal
Fett28 g
Salt6.56 g
Kolhydrater68 g
Protein33 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Bakad risotto med sparris
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Varmrökt lax med risotto primavera
    Betyg 4.2 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad