Rödbetsris med grönkål, pepparot och pumpakärnor
En lakto-vegetarisk risotto med lökfrästa rivna rödbetor. Betorna ger en härlig konsistens som kompletteras med torrostade pumpakärnor, kikärtor och fräst grönkål. Resultatet? En färgstark favorit – lika god till vardag som fest!
Ingredienser
4 portioner
Pumpakärnor
1 dl pumpakärnor
Rödbetsris
1 stor gul lök
ca 300 g rödbetor
1 msk olja
2 1/2 dl avorioris
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
ca 1 kokta kikärtor (à ca 380 g)
1 dl riven parmesan eller annan lagrad hårdost
Grönkålssallad
250 g hackad grönkål
1 msk olja
salt
svartpeppar
2 msk riven färsk pepparrot
1/2 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2515 KJ / 601 kCal
Fett22 g
Salt2 g
Kolhydrater73 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer