Rödbetsris med grönkål, pepparot och pumpakärnor

10
0 Klimatsmart
Rödbetsris med grönkål, pepparot och pumpakärnor

En lakto-vegetarisk risotto med lökfrästa rivna rödbetor. Betorna ger en härlig konsistens som kompletteras med torrostade pumpakärnor, kikärtor och fräst grönkål. Resultatet? En färgstark favorit – lika god till vardag som fest!

Skriv ut
Rödbetsris med grönkål, pepparot och pumpakärnor

Ingredienser

4 portioner

Pumpakärnor

1 dl
pumpakärnor

Rödbetsris

1
stor gul lök
ca 300 g
rödbetor
1 msk
olja
2 1/2 dl
avorioris
6 dl
vatten
1
grönsaksbuljongtärning
ca 400 g
kokta kikärtor
1 dl
riven parmesanost

Grönkålssallad

250 g
hackad grönkål
1 msk
olja
-
salt och svartpeppar
2 msk
riven färsk pepparrot
1/2
citron

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2515 KJ / 601 kCal
Fett 22 g
Salt 2 g
Kolhydrater 73 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept