Rödbetsris med grönkål, pepparot och pumpakärnor

Betyg 4.7 av 5.
11 personer har röstat
0Klimatsmart
Rödbetsris med grönkål, pepparot och pumpakärnor

En lakto-vegetarisk risotto med lökfrästa rivna rödbetor. Betorna ger en härlig konsistens som kompletteras med torrostade pumpakärnor, kikärtor och fräst grönkål. Resultatet? En färgstark favorit – lika god till vardag som fest!

Rödbetsris med grönkål, pepparot och pumpakärnor

Ingredienser

4 portioner

Pumpakärnor

1 dl pumpakärnor

Rödbetsris

1 stor gul lök
ca 300 g rödbetor
1 msk olja
2 1/2 dl avorioris
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
ca 1 kokta kikärtor (à ca 380 g)
1 dl riven parmesan eller annan lagrad hårdost

Grönkålssallad

250 g hackad grönkål
1 msk olja
salt
svartpeppar
2 msk riven färsk pepparrot
1/2 citron

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2515 KJ / 601 kCal
Fett22 g
Salt2 g
Kolhydrater73 g
Protein22 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Risotto med svamp, spenat och tomater
Betyg 4.6 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risotto med rödlök och skinka
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Risotto med svamp och broccoli
Betyg 3.7 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vego risotto med champinjoner
Betyg 3.7 av 5.
45 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Höstrisotto med quorn
Betyg 4.1 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Salviastekt kalkonfilé med kantarellrisotto
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga