Rödbetsris med grönkål, pepparot och pumpakärnor

10
0
Rödbetsris med grönkål, pepparot och pumpakärnor

En lakto-vegetarisk risotto med lökfrästa rivna rödbetor. Betorna ger en härlig konsistens som kompletteras med torrostade pumpakärnor, kikärtor och fräst grönkål. Resultatet? En färgstark favorit – lika god till vardag som fest!

Rödbetsris med grönkål, pepparot och pumpakärnor

Ingredienser

4 portioner

Pumpakärnor

1 dl pumpakärnor

Rödbetsris

1 stor gul lök
ca 300 g rödbetor
1 msk olja
2 1/2 dl avorioris
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
ca 400 g kokta kikärtor
1 dl riven parmesan

Grönkålssallad

250 g hackad grönkål
1 msk olja
salt och svartpeppar
2 msk riven färsk pepparrot
1/2 citron

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut ost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2515 KJ / 601 kCal
Fett 22 g
Salt 2 g
Kolhydrater 73 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden