Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Salviastekt kalkonfilé med kantarellrisotto

Denna härliga, salviastekta kalkonfilé avnjuter du tillsammans med en krämig kantarellrisotto. Risotton får sin underbara smak av buljongkokt ris som blandas ihop med kantareller, parmesanost och en dutt citronsaft. Servera med broccoli och sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg kantarellerna i vatten. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Bryn kalkonfilén i olivoljan, krydda med salt och peppar. Gnid in den med salvia. Lägg kalkonen i en ugnssäker form och sätt mitt i ugnen i 25 -30 minuter, eller till kalkonfiléns innertemperatur är 70°C.
  3. Krama vattnet ur svampen. Stek den i nästan all olivolja, krydda med salt och peppar.
  4. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i resten av olivoljan, tillsätt riset och rör om. Häll på grönsaksbuljong och koka sakta in buljongen i riset, rör om ibland. När riset är färdigkokt (ca 20 minuter), rör ner ost och svamp. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft.
  5. Servera kalkonen med risotto, rucolasallad och kokt broccoli.

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på grönsaksbuljongen. i övrigt fri från gluten och laktos.
Gör: mjölkproteinfri uteslut parmesanosten.

Tips

Ugnsbaka några tomathalvor tillsammans med kalkonen, gott till risotto!

Ingredienser

Portioner: 4
Kalkonfilé
  • 600 g kalkonfilé
  • salt och peppar
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk torkad salvia
Kantarellrisotto
  • 30 g torkade kantareller
  • 3 msk olivolja
  • 1 lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl avorioris
  • 10 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 citron
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2428 kJ / 580 kCal
Läs mer om näringsvärden