Salviastekt kalkonfilé med kantarellrisotto
Denna härliga, salviastekta kalkonfilé avnjuter du tillsammans med en krämig kantarellrisotto. Risotton får sin underbara smak av buljongkokt ris som blandas ihop med kantareller, parmesanost och en dutt citronsaft. Servera med broccoli och sallad.
Ingredienser
4 portioner
Kalkonfilé
600 g kalkonfilé
salt
peppar
1 msk olivolja
1 msk torkad salvia
Kantarellrisotto
30 g torkade kantareller
3 msk olivolja
1 lök
1 vitlöksklyfta
3 dl avorioris
10 dl grönsaksbuljong
2 dl riven parmesan
1 citron
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2428 KJ / 580 kCal
Kommentarer
Så god risotto! Vi tog hälften kantareller och hälften champinjoner. Blev också supergott! Vi tog ut kalkonen vid 68 grader och lät den vila i folie i 10 min innan vi skar upp den. Det gjorde kalkonen saftig och smakrik. Toppenrecept!
Jenny
2023-11-27Fantastisk god risotto, vi hade dock svampen brevid.
Maria
2008-03-25