Salviastekt kalkonfilé med kantarellrisotto

Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
2
Salviastekt kalkonfilé med kantarellrisotto

Denna härliga, salviastekta kalkonfilé avnjuter du tillsammans med en krämig kantarellrisotto. Risotton får sin underbara smak av buljongkokt ris som blandas ihop med kantareller, parmesanost och en dutt citronsaft. Servera med broccoli och sallad.

Salviastekt kalkonfilé med kantarellrisotto

Ingredienser

4 portioner

Kalkonfilé

600 g kalkonfilé
salt
peppar
1 msk olivolja
1 msk torkad salvia

Kantarellrisotto

30 g torkade kantareller
3 msk olivolja
1 lök
1 vitlöksklyfta
3 dl avorioris
10 dl grönsaksbuljong
2 dl riven parmesan
1 citron
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Så god risotto! Vi tog hälften kantareller och hälften champinjoner. Blev också supergott! Vi tog ut kalkonen vid 68 grader och lät den vila i folie i 10 min innan vi skar upp den. Det gjorde kalkonen saftig och smakrik. Toppenrecept!

Jenny

2023-11-27

Fantastisk god risotto, vi hade dock svampen brevid.

Maria

2008-03-25

Näringsvärde per portion

Energi2428 KJ / 580 kCal

Testa liknande recept

Örtstekt kalkon på lantbröd med sherryvinäger
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vitlöksstekt kalkon med svamprisotto
Betyg 2.8 av 5.
42 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kalkonfilé med ananas och barbequesås
Betyg 2.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalkonfilé med vinbärssås & potatisbakelse
Betyg 3.1 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalkonrulle med chipotlemajjo
Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig kalkongryta med pasta
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga