Salviastekt kalkonfilé med kantarellrisotto

6
1
Salviastekt kalkonfilé med kantarellrisotto

Denna härliga, salviastekta kalkonfilé avnjuter du tillsammans med en krämig kantarellrisotto. Risotton får sin underbara smak av buljongkokt ris som blandas ihop med kantareller, parmesanost och en dutt citronsaft. Servera med broccoli och sallad.

Salviastekt kalkonfilé med kantarellrisotto

Ingredienser

4 portioner

Kalkonfilé

600 g kalkonfilé
salt och peppar
1 msk olivolja
1 msk torkad salvia

Kantarellrisotto

30 g torkade kantareller
3 msk olivolja
1 lök
1 vitlöksklyfta
3 dl avorioris
10 dl grönsaksbuljong
2 dl riven parmesan
1 citron
salt och peppar

För alla

Läs noga innehållsförteckningen på grönsaksbuljongen. i övrigt fri från gluten och laktos.
Gör: mjölkproteinfri uteslut parmesanosten.

Gör så här

Tips

Ugnsbaka några tomathalvor tillsammans med kalkonen, gott till risotto!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Maria

2008-03-25

Fantastisk god risotto, vi hade dock svampen brevid.

Näringsvärde per portion

Energi 2428 KJ / 580 kCal
Läs mer om näringsvärden