Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Grillspett med fläsk och chorizo med olivrisotto och olivolja

Trä upp bitar av karrékotlett och chorizokorv på grillspett som du steker i olja. Koka sedan ris och lök i buljong och blanda med smör, parmesanost och oliver till en krämig risotto. Servera grillspett och olivrisotto tillsammans med olivolja.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Trä upp kött- och korvbitarna på grillspett. Stek sedan grillspetten i lite av olivoljan. Krydda endast med salt och peppar, köttet kommer att få smak av de kryddor som finns i korven. Håll sedan spetten varma tills risotton är klar.
  2. Lös upp buljongtärningarna i kokande vatten och håll buljongen småkokande. Skala och finhacka löken. Bryn försiktigt löken i lite av oljan i en kastrull tills den blivit glansig. Tillsätt riset under omrörning tills riset blivit litet "vitare".
  3. Sänk värmen på plattan till medel. Tillsätt så mycket av buljongen att det täcker, fortsätt att röra och låt vätskan koka in. Fortsätt att späda med buljong tills risotton är klar.
  4. Tag av risotton från värmen och rör i smöret (helst rumstempererat) i små klickar tills risotton känns krämig, (tillsätt lite buljong om den känns för fast). Blanda i oliverna under omrörning och finriven parmesanost under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Servera grillspetten med risotton och olivoljan på tallrik.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g karrékotlett
  • 400 g chorizokorv
  • 1 dl jungfruolivolja
  • salt och peppar
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1/2 gul lök
  • 3 dl carnaroli eller avorioris
  • 100 g smör
  • 150 g urkärnade svarta oliver skurna i mindre bitar
  • 50 g riven parmesanost
Lägg till i inköpslistan