Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Risotto med rödlök och skinka

Risotto med rödlök och skinka är en mycket god och stilig risotto med många goda ingredienser. Servera risotton med en grönsallad och gärna en bit grovt bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Fräs vitlök och ris i oljan i en låg, vid panna. Tillsätt buljong och låt koka under lock ca 25 min.
  2. Skala och hacka löken. Skölj och strimla squashen. Strimla skinkan.
  3. Fräs lök, squash och skinka i matfettet i en stekpanna. Krydda med svartpeppar.
  4. Riv osten på rivjärn. Rör ner lökfräset och osten i det nykokta riset. Servera med grönsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 1/2 dl avorioris
  • 1 msk olja
  • 6 dl hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 2 rödlökar
  • 300 g squash
  • 150 g rökt skinka
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 1 1/2 dl parmesanost (1 1/2 dl motsvarar ca 50 g)

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1720 kJ / 410 kCal
Fett: 14 g
Läs mer om näringsvärden

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer