Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rödbetsquinoa

Rödbetsquinoa, en smidig sallad på quinoa, rödbetor och lök som du kan servera lika väl varm som kall och quinoan går även att variera med couscous. Salladen toppar du med en skönt syrlig dressing på olivolja och citronjuice.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Recepetet är avsett för 4 portioner eller 10 bufféportioner.

  1. Skala och riv rödbetorna grovt. Hacka lök och vitlök. Fräs först löken i olivolja i en kastrull och lägg efter en stund i rödbetsraspet.
  2. Rör ner quinoan och häll på buljong. Låt alltsammans småkoka under lock i 15-20 minuter eller tills quinoagrynen är mjuka och fällt ut
    sin karakteristiska lilla "svans". Eller koka couscousen enligt förpackningens anvisning. Detta kan göras i förväg.
  3. Servera salladen varm eller kall, med en dressing på olivolja, citronjuice, salt och peppar. Salladen ska ha rejält med smak.

För alla

Kontrollera innehållet i buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från mjölkprotein, laktos, ägg och gluten om man använder Quinoa.
Obs! Den som vill byta till couscous bör veta att couscous är tillverkad av vete och innehåller gluten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 färska rödbetor
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl quinoa eller couscous
  • 4 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
Vid servering
  • 2 msk olivolja
  • 2 1/2 msk färskpressad citronjuice
  • salt
  • nymald svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 809 kJ / 193 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept