Rödbetsquinoa

10
2 Klimatsmart
Rödbetsquinoa

Rödbetsquinoa, en smidig sallad på quinoa, rödbetor och lök som du kan servera lika väl varm som kall och quinoan går även att variera med couscous. Salladen toppar du med en skönt syrlig dressing på olivolja och citronjuice.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2003

Rödbetsquinoa

Ingredienser

4 portioner
2 färska rödbetor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 dl quinoa eller couscous
4 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)

Vid servering

2 msk olivolja
2 1/2 msk färskpressad citronjuice
salt
nymald svartpeppar

För alla

Kontrollera innehållet i buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från mjölkprotein, laktos, ägg och gluten om man använder Quinoa.
Obs! Den som vill byta till couscous bör veta att couscous är tillverkad av vete och innehåller gluten.

Gör så här

Recepetet är avsett för 4 portioner eller 10 bufféportioner.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Bodil

2006-11-15

Det här var en väldigt god sallad, smakrik och fyllig. Den passar extra bra nu på hösten som en värmande och lagom lätt måltid, är säkert god även med andra rotfrukter.

Lena

2006-11-15

Jag gorde denna rätt och tyckte inte att det var någon höjdare. Däremot tyckte både min make och min väninna att den var helt ok. Jag kommer dock aldrig att göra den någon mer gång.

Näringsvärde per portion

Energi 809 KJ / 193 kCal
Fett 11.2 g
Salt 1.83 g
Kolhydrater 17.5 g
Protein 3.4 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden