Rödbetsquinoa, en smidig sallad på quinoa, rödbetor och lök som du kan servera lika väl varm som kall och quinoan går även att variera med couscous. Salladen toppar du med en skönt syrlig dressing på olivolja och citronjuice.
Ett recept från:
Buffé
nr 11,
2003
Kontrollera innehållet i buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från mjölkprotein, laktos, ägg och gluten om man använder Quinoa.
Obs! Den som vill byta till couscous bör veta att couscous är tillverkad av vete och innehåller gluten.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bodil
2006-11-15Det här var en väldigt god sallad, smakrik och fyllig. Den passar extra bra nu på hösten som en värmande och lagom lätt måltid, är säkert god även med andra rotfrukter.
Lena
2006-11-15Jag gorde denna rätt och tyckte inte att det var någon höjdare. Däremot tyckte både min make och min väninna att den var helt ok. Jag kommer dock aldrig att göra den någon mer gång.