Pärlcouscous med rödbetor och frukt
Pärlcouscous med rödbetor och frukt är en god vegetarisk rätt som andas fräschör. Gör en sallad på couscous, rödbetor, rödlök, fikon, russin och blandad sallad och toppa med en dressing av rapsolja, balsamvinäger, salt och peppar.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008
Ingredienser
8 portioner
600 g rödbetor
1 liten rödlök
3 färska fikon
1/2 dl russin
3 dl couscous (gärna pärlcouscous)
ca 70 g blandad sallad
Dressing
3 msk rapsolja
1 msk balsamvinäger (helst ljus)
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi984 KJ / 232 kCal
Fett5 g
Salt4 g
Kolhydrater39 g
Protein5 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer