Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Pärlcouscous med rödbetor och frukt

Pärlcouscous med rödbetor och frukt är en god vegetarisk rätt som andas fräschör. Gör en sallad på couscous, rödbetor, rödlök, fikon, russin och blandad sallad och toppa med en dressing av rapsolja, balsamvinäger, salt och peppar.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka rödbetorna mjuka, ca 40 minuter. Spola dem i kallt vatten och gnid av skalen. Skär dem i klyftor.
  2. Skala och skiva löken tunt. Skär fikonen i skivor.
  3. Tillaga couscousen enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Varva alla ingredienser på ett stort fat.
  5. Rör ihop dressingen, krydda med salt och svartpeppar. Häll den över.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt couscous mot quinoa.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 600 g rödbetor
  • 1 liten rödlök
  • 3 färska fikon
  • 1/2 dl russin
  • 3 dl couscous (gärna pärlcouscous)
  • ca 70 g blandad sallad
Dressing
  • 3 msk rapsolja
  • 1 msk balsamvinäger (helst ljus)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 984 kJ / 232 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer