Pärlcouscous med rödbetor och frukt

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
0Klimatsmart
Pärlcouscous med rödbetor och frukt

Pärlcouscous med rödbetor och frukt är en god vegetarisk rätt som andas fräschör. Gör en sallad på couscous, rödbetor, rödlök, fikon, russin och blandad sallad och toppa med en dressing av rapsolja, balsamvinäger, salt och peppar.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008

Pärlcouscous med rödbetor och frukt

Ingredienser

8 portioner
600 g  rödbetor
1   liten rödlök
3   färska fikon
1/2 dl  russin
3 dl  couscous (gärna pärlcouscous)
ca 70 g  blandad sallad

Dressing

3 msk  rapsolja
1 msk  balsamvinäger (helst ljus)
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt couscous mot quinoa.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi984 KJ / 232 kCal
Fett5 g
Salt4 g
Kolhydrater39 g
Protein5 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Couscoussallad med frukt och nötter
Betyg 3.2 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling med couscous och myntayoghurt
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Couscous med pesto
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vintrig sallad med brysselkål, feta och apelsin
Betyg 3.8 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fikonkaka
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bars med nötter och torkad frukt
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga