Bresaola med rödbetor och fetaost
Bresaola med rödbetor och fetaost är ett fräscht recept med mättande grynsallad, syrlig citronsås, rivig rucola och härlig bresaola. En lyxig vardagsrätt som även fungerar till bjudningen!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2014
Ingredienser
4 portioner
Grynsallad
350 g rödbetor
1 rödlök
1 msk olivolja
salt
peppar
1 rött äpple
1/2 påse salladslök (à 125 g)
150 g fetaost
4 port quinoa eller annat gryn
1 grönsaksbuljongtärning
Citronsås
1 citron
2 dl crème fraiche
65 g rucola
140 g bresaola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2669 KJ / 638 kCal
Fett37 g
Salt4.74 g
Kolhydrater45 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mkt gott och fräscht
Ulrika
2020-07-21Hej Gunnel! Det är 34% crème fraiche som har räknats på. Hälsningar Ulrika.
Redaktionen
2016-07-18Bra recept men jag skulle vilja att ni angav vilken sorts creme fraiche det är. Jag räknar kalorier och vill veta vad kalorimängden blir om man byter ut creme fraichen mot en magrare variant. Hälsningar Gunnel
Gunnel
2016-07-18