Dillstekt lammrostbiff med rödbetsquinoa

Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Dillstekt lammrostbiff med rödbetsquinoa

Dillstekt lammrostbiff med rödbetsquinoa är perfekt söndagsmat. Färsk dill och dillfrön ger köttet mustig smak och rödbetorna blandas med lök och quinoa till matig sallad. Pepparrotsdressing gjord på smetana, färsk pepparrot och dijonsenap förhöjer smaken på den dillstekta lammrostbiffen.

Dillstekt lammrostbiff med rödbetsquinoa

Ingredienser

4 portioner
6   normalstora rödbetor (6 motsvarar ca 500 g)
1   silverlök
4   port quinoa eller couscous
1   romansallad
salt och svartpeppar

Lammrostbiff

1   kruka dill
1 msk  dillfrö
ca 600 g  lammrostbiff
2 msk  olivolja
salt och svartpeppar

Pepparrotsdressing

2 msk  riven färsk pepparrot
2 dl  smetana
2 tsk  dijonsenap
salt och svartpeppar

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj quinoa
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt smetana till mjölkfritt alternativ t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3131 KJ / 748 kCal
Fett38.1 g
Kolhydrater24.8 g
Protein46.6 g

Testa liknande recept

Grymt god gröt
Betyg 2.6 av 5.
176 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammrostbiff i ugn med bakad purjolök
Betyg 4.1 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tabbouleh med quinoa
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Påsklamm med rostade rödbetor och balsamicosky
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Quinoa med blåbär och mandlar
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 60 min att tillaga