Dillstekt lammrostbiff med rödbetsquinoa

3
0
Dillstekt lammrostbiff med rödbetsquinoa

Dillstekt lammrostbiff med rödbetsquinoa är perfekt söndagsmat. Färsk dill och dillfrön ger köttet mustig smak och rödbetorna blandas med lök och quinoa till matig sallad. Pepparrotsdressing gjord på smetana, färsk pepparrot och dijonsenap förhöjer smaken på den dillstekta lammrostbiffen.

Dillstekt lammrostbiff med rödbetsquinoa

Ingredienser

4 portioner
6 normalstora rödbetor (6 motsvarar ca 500 g)
1 silverlök
4 port quinoa eller couscous
1 romansallad
salt och svartpeppar

Lammrostbiff

1 kruka dill
1 msk dillfrö
ca 600 g lammrostbiff
2 msk olivolja
salt och svartpeppar

Pepparrotsdressing

2 msk riven färsk pepparrot
2 dl smetana
2 tsk dijonsenap
salt och svartpeppar

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj quinoa
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt smetana till mjölkfritt alternativ t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3131 KJ / 748 kCal
Fett 38.1 g
Kolhydrater 24.8 g
Protein 46.6 g
Läs mer om näringsvärden