Rödbetsplättar med grekisk sallad
Rödbetplättar med grekisk sallad ger dig en fläkt från Medelhavet. Potatis och rödbetor är grunden i dessa plättar som du serverar med tomater, oliver och fetaost. Sälta och sötma i ett.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2003
Ingredienser
4 portioner
500 g potatis
500 g rödbetor
2 vitlöksklyftor
4 ägg
1 dl majsstärkelse
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
2 msk olja
2 tomater
1/2 rödlök
150 g fetaost
1 dl svarta oliver
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2021 KJ / 484 kCal
Fett22 g
Salt1 g
Kolhydrater50 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott, fast "biffarna" är godast kalla någon dag efter tycker jag. Dock tar det längre tid än 20 min, matberedare eller ej.
Julia
2009-10-13har inte provat receptet men ville bara tillägga att för åtminstone en del mjölkallergiker räcker det ju med att se till att det är äkta grekisk fetaost, då är den nämligen inte gjord på ko-mjölk.
Jessica
2008-05-27jag hadde inte oliver men smaken var enormt god brytnigen av dom söta rödbetorna mot det salte fetaosten. Borde vara jätte gott med fläsk eller halloumiost
Jeanette
2003-09-01