Rödbetsråraka med smetana och löjrom

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
2
Rödbetsråraka med smetana och löjrom

Hand upp alla som älskar rårakor! Här kommer en variant som du måste prova! Lika delar rödbetor och potatis ger en mustig smak och fantastisk färg. Toppa rårakan med smetana, gräslök och löjrom och dina gäster kommer att jubla.

Rödbetsråraka med smetana och löjrom

Ingredienser

4 portioner
300 g rödbetor
300 g mjölig potatis
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör
2 msk rapsolja

Till servering

smetana
hackad gräslök
löjrom

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Jättegoda! Godast tunna och stekta i mycket rapsolja.

Hanna

2021-01-31

Vi lagade det i dag. Det var jättegott, med lite bacon till också. Inte sista gången vi åt den.. 👍

Susanne

2020-03-06

Näringsvärde per portion

Energi1328 KJ / 317 kCal
Fett20 g
Salt3 g
Kolhydrater21 g
Protein13 g

Testa liknande recept

Råraka med löjrom
Betyg 4.2 av 5.
187 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krutonger med friterad grönkål och löjrom
Betyg 3.4 av 5.
135 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hasselbackspotatis mini
Betyg 4.5 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Cruditéer med löjromsdipp
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kanapé med löjrom och citronsmetana
Betyg 4.8 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddhalstrad gravlax med löjrom, smetana och gurka
Betyg 3.1 av 5.
49 personer har röstat
Under 30 min att tillaga