Rödbetsråraka med smetana och löjrom
Hand upp alla som älskar rårakor! Här kommer en variant som du måste prova! Lika delar rödbetor och potatis ger en mustig smak och fantastisk färg. Toppa rårakan med smetana, gräslök och löjrom och dina gäster kommer att jubla.
Ingredienser
4 portioner
300 g rödbetor
300 g mjölig potatis
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör
2 msk rapsolja
Till servering
smetana
hackad gräslök
löjrom
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1328 KJ / 317 kCal
Fett20 g
Salt3 g
Kolhydrater21 g
Protein13 g
Kommentarer
Jättegoda! Godast tunna och stekta i mycket rapsolja.
Hanna
2021-01-31Vi lagade det i dag. Det var jättegott, med lite bacon till också. Inte sista gången vi åt den.. 👍
Susanne
2020-03-06