UNDER 45 MIN | Medel

Rödbetsråraka med smetana och löjrom

Hand upp alla som älskar rårakor! Här kommer en variant som du måste prova! Lika delar rödbetor och potatis ger en mustig smak och fantastisk färg. Toppa rårakan med smetana, gräslök och löjrom och dina gäster kommer att jubla.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Skala och riv betor och potatis på den grova delen av rivjärnet.
  3. Krama ur all vätska och lägg rivet i en bunke. Krydda med salt och peppar.
  4. Stek små rårakor i smöret och oljan på medelvärme i en stekpanna tills de fått fin yta på båda sidor, ca 5 minuter. Håll de färdiga rårakorna varma på en plåt i ugnen.
  5. Servera rårakorna med smetana, gräslök och löjrom.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och smetana.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör och smetana.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g rödbetor
  • 300 g mjölig potatis
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 2 msk rapsolja
Till servering
  • smetana
  • hackad gräslök
  • löjrom

Näringsvärde
Per portion

Energi 1328 kJ / 317 kCal