Rödbetor med aioli och svarta oliver

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Rödbetor med aioli och svarta oliver

Bjud på en enkel och god rätt som hyllar rödbetan! Ugnsrostade rödbetor som serveras tillsammans med svarta oliver på en bädd av vitlöksstinn aioli är utmärkt som mellanrätt eller tillbehör till ljust kött.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2022

Rödbetor med aioli och svarta oliver

Ingredienser

6 portioner
800 g  rödbetor
3 dl  urkärnade svarta oliver
2 msk  olivolja
1 tsk  salt

Aioli

2   äggulor
1   riven vitlöksklyfta
1 msk  vitvinsvinäger
1 tsk  dijonsenap
1 1/2 dl  neutral matolja
1 dl  olivolja
salt
1   förp valfri krasse (à 100 g)

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2064 KJ / 494 kCal
Fett47 g
Salt2 g
Kolhydrater15 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Smashed rödbetor med ädelost
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödbetssallad med äpple och rostade valnötter
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillade rödbetor i paket med kapris
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ugnsrostade rödbetor
Betyg 4.3 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kålrabbi med brynt yuzusmör och sesamfrö
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxfjäril med rödbetor och krassesås
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga