Potatis och rödbetor i låda med strimlat oxkött och sötsur sås

Recept på en rejäl och smakrik husmansrätt med potatis och rödbetor i låda med strimlat oxkött och sötsur sås. Du använder lövbiff av fransyska, rostbiff eller ryggbiff och serverar med underbar sås av äpple, vinäger och mango chutney.

Ingredienser
4 portioner
600 g potatis (gärna små fina med tunt skal)
300 g rödbetor
smör till formen
1 gul lök
300 g lövbiff av fransyska, rostbiff eller ryggbiff
2 msk smör eller margarin
1 krm cayennepeppar
1 tsk salt
1 kruka romansallad
10 cm gurka
Sötsur sås
1/2 svenskt äpple
2 msk vinäger
2 msk mango chutney
1/2 dl rapsolja
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
00:10:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
2 stLite problem med receptet. 25 minuter i 175 grader var alldeles för lite för rotfrukterna. Fick köra minst 20 minuter till. Känner att man kan säkert kan ha minst 225 grader .Står inget om äpplet. Rivas med eller utan skal, jag körde med. Grov rivet eller fint, jag rev grovt. Var i ugnen tycker ni formen ska stå? Blev i mitten läget. Samt vinägern, är det vit, rött eller balsam? Jag tog vitt. Trots allt när rotfrukterna blev mjuka och vi åt, var det jättegott
Ann-charlotte
Hej Ann-Charlotte! Roligt att du gillade rätten! Håller med om att ugnsvärmen var låg. Jag brukar alltid rosta på 225 grader. Äpplet ska rivas och skalet kan vara kvar. Röd- eller vitvinsvinäger passar bra i såsen. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Receptet känns "fräscht" och det tilltalar mig mycket. Gillar rödbetor. Sista januarihälsning Britta
Britta