Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rödbetor med fetaröra och kryddig kyckling

Kycklingfiléerna vänds i en kryddblandning av oregano, kanel, cayennepeppar, socker och vitvinsvinäger och lagas färdigt i ugnen. Kycklingen serveras med rostad potatis, rödbetor, rucola, fetaoströra och pumpakärnor. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en ugnsplåt.
  2. Dela potatisen och blanda den med hälften av olivoljan, salt och peppar.
  3. Lägg potatisen på den förvärmda plåten. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 15 minuter.
  4. Blanda de torra kryddorna med socker och vinäger. Bryn kycklingfiléerna i en stekpanna med resten av olivoljan. Vänd dem i kryddblandningen. Lägg dem på potatisplåten och sätt in i ugnen ytterligare ca 15 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 72°C. Skär filéerna i skivor.
  5. Smula fetaosten och blanda den med smetana. Smaka av med peppar.
  6. Dela rödbetorna i bitar och vänd runt med vinäger, salt och peppar.
  7. Servera kycklingen med potatis, fetaröra, rödbetor, rucola och pumpakärnor.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg, men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri fetaost.

Tips

Mer smak! Rosta pumpakärnorna i en het stekpanna med lite salt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 msk oregano
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 1/2 msk strösocker
  • 1 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 4 kycklingfiléer
  • 150 g fetaost
  • 1/2 dl smetana
  • 500 g kokta rödbetor
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 65 g ruccola
  • 1 dl pumpakärnor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3080 kJ / 737 kCal