Rödbetor med fetaröra och kryddig kyckling
Kycklingfiléerna vänds i en kryddblandning av oregano, kanel, cayennepeppar, socker och vitvinsvinäger och lagas färdigt i ugnen. Kycklingen serveras med rostad potatis, rödbetor, rucola, fetaoströra och pumpakärnor. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2013
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
2 msk olivolja
salt och peppar
1 msk oregano
1 tsk kanel
1 krm cayennepeppar
1 1/2 msk strösocker
1 1/2 msk vitvinsvinäger
4 kycklingfiléer
150 g fetaost
1/2 dl smetana
500 g kokta rödbetor
1 msk rödvinsvinäger
65 g rucola
1 dl pumpakärnor
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg, men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri fetaost.
Gör så här
Tips
Mer smak! Rosta pumpakärnorna i en het stekpanna med lite salt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3080 KJ / 737 kCal
Fett31 g
Kolhydrater63.3 g
Protein45.9 g
Kommentarer