Rödbetspannkaka med rostad bukettblomkål och picklade gulbetor

0
0 Klimatsmart
Rödbetspannkaka med rostad bukettblomkål och picklade gulbetor

En färgsprakande pannkaka i rött, gult, grönt och vitt är svår att motstå. Rödbetor i smeten, gulbetor, grönkål och bukettblomkål på toppen och du har en bovetepannkaka maxad med grönt och gott. Pannkakan går utmärkt att servera som den är eller med lite extra protein.

Skriv ut
Rödbetspannkaka med rostad bukettblomkål och picklade gulbetor

Ingredienser

4 portioner

Pannkakor

2 medelstora rödbetor (à ca 100 g)
3 dl mjölk (3%)
1 1/2 dl bovetemjöl
1/2 tsk salt
2 msk olja
2 ägg
saften av 1 lime (1 lime motsvarar 2 msk saft)
3 msk socker
1 dl vatten
3 små gulbetor (à ca 50 g)
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
ca 100 g skuren grönkål
1 dl crème fraiche
salt
svartpeppar
2 förp blomkålsbuketter (à 160 g)
1 msk olja
1 dl solroskärnor
smör (till stekning av pannkakorna)
1 ask krasse

Serveringsförslag

rökt makrill
lufttorkad skinka
fetaost

För alla

Kontrollera noga innehållet i grönsaksbuljongen.
Fri från gluten.
Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, crème fraiche, smör och fetaost.

Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2155 KJ / 515 kCal
Fett 34 g
Salt 2 g
Kolhydrater 34 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept