Rödbetspannkaka med rostad bukettblomkål och picklade gulbetor
En färgsprakande pannkaka i rött, gult, grönt och vitt är svår att motstå. Rödbetor i smeten, gulbetor, grönkål och bukettblomkål på toppen och du har en bovetepannkaka maxad med grönt och gott. Pannkakan går utmärkt att servera som den är eller med lite extra protein.
Ingredienser
4 portioner
Pannkakor
2 medelstora rödbetor (à ca 100 g)
3 dl mjölk (3%)
1 1/2 dl bovetemjöl
1/2 tsk salt
2 msk olja
2 ägg
saften av 1 lime (1 lime motsvarar 2 msk saft)
3 msk socker
1 dl vatten
3 små gulbetor (à ca 50 g)
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
ca 100 g skuren grönkål
1 dl crème fraiche
salt
svartpeppar
2 förp blomkålsbuketter (à 160 g)
1 msk olja
1 dl solroskärnor
smör (till stekning av pannkakorna)
1 ask krasse
Serveringsförslag
rökt makrill
lufttorkad skinka
fetaost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.
Energi2155 KJ / 515 kCal
Fett34 g
Salt2 g
Kolhydrater34 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Vackert och gott! Fungerar utmärkt på egen hand utan extra protein.
Anders
2022-10-30