Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Rödbetspannkaka med rostad bukettblomkål och picklade gulbetor

En färgsprakande pannkaka i rött, gult, grönt och vitt är svår att motstå. Rödbetor i smeten, gulbetor, grönkål och bukettblomkål på toppen och du har en bovetepannkaka maxad med grönt och gott. Pannkakan går utmärkt att servera som den är eller med lite extra protein.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C. Sätt in en plåt i ugnen.
  2. Pannkakor: Skala och riv rödbetorna fint.
  3. Vispa ihop mjölk och mjöl till en jämn smet. Tillsätt salt, olja, ägg och de rivna rödbetorna. Vispa ihop smeten.
  4. Pressa limen. Koka upp limesaft med socker och vatten.
  5. Skala gulbetorna. Skiva dem tunt, gärna på mandolin. Lägg skivorna i limelagen och koka upp. Låt ligga i lagen i ca 1 timme. 
  6. Koka upp grönsaksbuljongen. Lägg i grönkålen och koka ca 3 minuter under lock. Häll av buljongen (spara till t ex en soppa eller varm dryck). Låt kålen svalna.
  7. Mixa grönkålen tillsammans med crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  8. Blanda bukettblomkålen med oljan, smaksätt med salt och peppar. Lägg blomkålen på den förvärmda plåten, rosta i ca 5 minuter.
  9. Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna.
  10. Stek pannkakorna i smör.
  11. Servera pannkakorna med grönkålskräm, picklade gulbetor, rostad bukettblomkål. Strö på solroskärnor och garnera med krasse.
  12. Till servering: Servera direkt och komplettera ev med något av serveringsförslagen.

För alla

Kontrollera noga innehållet i grönsaksbuljongen.
Fri från gluten.
Innehåller ägg och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, crème fraiche, smör och fetaost.

Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.

Ingredienser

Portioner: 4
Pannkakor
  • 2 medelstora rödbetor (à ca 100 g)
  • 3 dl mjölk (3%)
  • 1 1/2 dl bovetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk olja
  • 2 ägg
  • saften av 1 lime (1 lime motsvarar 2 msk saft)
  • 3 msk socker
  • 1 dl vatten
  • 3 små gulbetor (à ca 50 g)
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • ca 100 g skuren grönkål
  • 1 dl crème fraiche
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 förp blomkålsbuketter (à 160 g)
  • 1 msk olja
  • 1 dl solroskärnor
  • smör (till stekning av pannkakorna)
  • 1 ask krasse
Serveringsförslag
  • rökt makrill
  • lufttorkad skinka
  • fetaost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2155 kJ / 515 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA återkallar ICA Wrap Falafel av rödbeta med ajvarbulgur Läs mer