Plättar på bovete med hemmagjord rabarbersylt

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
0
Plättar på bovete med hemmagjord rabarbersylt

Vi utforskar nya ingredienser till gamla recept för att göra dem mer klimatvänliga. Här får plättarna även ett glutenfritt alternativ till vetemjöl, nämligen bovetemjöl och linsmjöl. Med havremjölk i smeten blir de även mjölk- och laktosfria. Servera med en hemgjord rabarbersylt med älgört som finns att plocka på ängar runt om i Sverige.

Plättar på bovete med hemmagjord rabarbersylt

Ingredienser

ca 30 plättar

Rabarbersylt ca 7 dl

1 kg rabarber
5 g torkad älgört (älggräs)
2 dl honung

Boveteplättar ca 30 st

3 1/2 dl glutenfri, naturell havredryck
1 tsk torrjäst (1 tsk motsvarar ca 3 g)
3 dl bovetemjöl (3 dl motsvarar ca 175 g)
2 msk linsmjöl eller bovetemjöl (2 msk motsvarar 15 g)
2 1/2 krm salt
1/2 dl äggvita (1/2 dl motsvarar ca 2 små äggvitor)
2 msk rapsolja

Till dekoration

ätbara blommor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Coeur de filét Provencale
Betyg 4.5 av 5.
68 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Avokado på flera sätt
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Artistkompott med giftas
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tacos
Betyg 3.9 av 5.
626 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fyllda tomater och gurkstubbar
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Surdegsbröd
Betyg 4 av 5.
56 personer har röstat
Över 60 min att tillaga