Rödbetspannkaka

Betyg 3.7 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet är ett klimartsmart val.
Rödbetspannkaka

Rödbetsjuice färgar pannkakan vackert rosa och bidrar med rödbetans alla nyttigheter. Toppa med syrlig fänkål och getost för att väga upp den lite jordiga rödbetssmaken.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Rödbetspannkaka

Ingredienser

ca 6 st

Topping

100 g getost
1 dl turkisk yoghurt (10%)
1 liten fänkål
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 msk olivolja
1 krm salt
2 msk rostade pinjenötter

Pannkaka

2 dl rödbetsjuice
1 ägg
1 krm salt
1 dl vetemjöl
3 - 4 msk smör

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Hur många portioner blir det av receptet?

    Sara

Näringsvärde per st

Energi1063 KJ / 255 kCal
Fett20 g
Salt1.13 g
Kolhydrater12 g
Protein8 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Rödbetslatte
    Betyg 4.2 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Toscakaka med äpple och kanel
    Betyg 2.7 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Bowl med rödbetshummus och tempeh
    Betyg 4 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ostscones med timjan
    Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pumpkin pie
    Betyg 4.5 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad