Rödbetsmarmelad med lakrits

3
0
Rödbetsmarmelad med lakrits

Med sin jordiga smak är rödbeta och lakrits som gjorda för varandra. Här använder vi lakritspulver som får syrligt sällskap av rabarber och citron i en utsökt, spännande marmelad. Mums till ostbrickan.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013

Rödbetsmarmelad med lakrits

Ingredienser

16 portioner
600 g
färska rödbetor
250 g
rabarber
1/2 dl
färskpressad citronjuice
1 dl
vatten
3 1/2 dl
socker
1 tsk
torkad rosmarin
2 tsk
lakritspulver

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Om du vill dubbla receptet så gör hellre två satser. Koktiden påverkas nämligen när mängden ökar, vilket gör att det kan ta onödigt långt tid att få marmeladen klar.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 411 KJ / 98 kCal
Fett 0.1 g
Salt 0.02 g
Kolhydrater 23 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept