Rödbetsmarmelad med lakrits

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
1
Rödbetsmarmelad med lakrits

Med sin jordiga smak är rödbeta och lakrits som gjorda för varandra. Här använder vi lakritspulver som får syrligt sällskap av rabarber och citron i en utsökt, spännande marmelad. Mums till ostbrickan.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013

Rödbetsmarmelad med lakrits

Ingredienser

16 portioner
600 g  färska rödbetor
250 g  rabarber
1/2 dl  färskpressad citronjuice
1 dl  vatten
3 1/2 dl  socker
1 tsk  torkad rosmarin
2 tsk  lakritspulver

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Om du vill dubbla receptet så gör hellre två satser. Koktiden påverkas nämligen när mängden ökar, vilket gör att det kan ta onödigt långt tid att få marmeladen klar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentar

Kan man använda syltsocker?

Eva

2021-08-24

Näringsvärde per portion

Energi411 KJ / 98 kCal
Fett0.1 g
Salt0.02 g
Kolhydrater23 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Fransk rabarbermarmelad
Betyg 3.9 av 5.
119 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jordgubbs- och rabarbermarmelad med vanilj
Betyg 4.1 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rabarber- och jordgubbsmarmelad med lime
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Syrlig morotsmarmelad
Betyg 2.6 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Söt ingefärsrabarber
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rabarbermarmelad
Betyg 4.9 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga