Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Rödbetsmarmelad med lakrits

Med sin jordiga smak är rödbeta och lakrits som gjorda för varandra. Här använder vi lakritspulver som får syrligt sällskap av rabarber och citron i en utsökt, spännande marmelad. Mums till ostbrickan.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv rödbetorna fint.
  2. Skär rabarbern i mycket fina tärningar.
  3. Lägg rödbetor och rabarber i en vid kastrull. 
  4. Häll över citronjuice, vatten och socker. Koka upp och låt småkoka utan lock ca 30 minuter. Rör om då och då.
  5. Stöt rosmarinen i en mortel. Blanda ner den och lakritspulvret i marmeladen. Häll upp i en burk och förvara i kylen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Om du vill dubbla receptet så gör hellre två satser. Koktiden påverkas nämligen när mängden ökar, vilket gör att det kan ta onödigt långt tid att få marmeladen klar.

Ingredienser

Portioner: 16
  • 600 g färska rödbetor
  • 250 g rabarber
  • 1/2 dl färskpressad citronjuice
  • 1 dl vatten
  • 3 1/2 dl socker
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 2 tsk lakritspulver
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 411 kJ / 98 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept