Jordgubbs- och rabarbermarmelad med vanilj | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Jordgubbs- och rabarbermarmelad med vanilj

Fräsch och god sylt med smak av jordgubbar, rabarber och vanilj. Denna goda jordgubbs- och rabarbermarmelad med vanilj tillagar du relativt enkelt och tillagningstiden är cirka 45 minuter. Förvara sylten svalt i glasburkar.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär rabarber i bitar och jordgubbar i skivor. Blanda frukten med vaniljsocker och syltsocker i en kastrull.
  2. Värm långsamt och koka sedan kraftigt i 5 minuter. Ta kastrullen från värmen och låt sylten svalna 15 minuter under lock.
  3. Häll upp på varma rengjorda burkar. Förslut och förvara svalt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Man kan variera smaken genom att tillsätta någon matsked saffranshonung eller någon tesked kardemumma i sylten.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 500 g rabarber
  • 500 g jordgubbar
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 500 g syltsocker
Lägg till i inköpslistan