Jordgubbs- och rabarbermarmelad med vanilj
Fräsch och god sylt med smak av jordgubbar, rabarber och vanilj. Denna goda jordgubbs- och rabarbermarmelad med vanilj tillagar du enkelt och tillagningstiden är cirka 45 minuter. Förvara sylten svalt i glasburkar.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2001
Ingredienser
1 sats
500 g rabarber
500 g jordgubbar
2 tsk vaniljsocker
500 g syltsocker
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Bra att veta om att koka sylt.
Tips
Smaken kan varieras genom att tillsätta någon matsked saffranshonung eller någon tesked kardemumma i sylten.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag använde 700 g rabarber, 1100 g jordgubbar, 2 tsk vaniljsocker och 400 g syltsocker och det räckte väl. Kan möjligtvis använde ännu mindre socker.
Åsa
2024-07-01Hur söt är den här sylten? Lite äldre recept, så undrar hur mycket mindre socker jag kanske ska börja med.
Åsa
2024-06-29Prova med vanilj från en vaniljstång, istället för vaniljsocker. Blir jättegott!
Fredrik
2008-08-05