Jordgubbs- och rabarbermarmelad med vanilj

Betyg 4.1 av 5.
25 personer har röstat
5
Jordgubbs- och rabarbermarmelad med vanilj

Fräsch och god sylt med smak av jordgubbar, rabarber och vanilj. Denna goda jordgubbs- och rabarbermarmelad med vanilj tillagar du enkelt och tillagningstiden är cirka 45 minuter. Förvara sylten svalt i glasburkar.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2001

Jordgubbs- och rabarbermarmelad med vanilj

Ingredienser

1 sats
500 g  rabarber
500 g  jordgubbar
2 tsk  vaniljsocker
500 g  syltsocker

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Bra att veta om att koka sylt.

Tips

Smaken kan varieras genom att tillsätta någon matsked saffranshonung eller någon tesked kardemumma i sylten.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
25 personer har röstat

Kommentarer

Prova med vanilj från en vaniljstång, istället för vaniljsocker. Blir jättegott!

Fredrik

2008-08-05

Hej! Kan jag byta till hallon? Har du eller ngn annan provat det? Ändras sockermängden lite då? Tacksam för svar/Linda

Linda

2008-05-15

Svar till Anders. Det har och göra med pektinet i framförallt rabarberna. Ju tidigare rabarberna plockas desto mer pektin och desto lättare att få en mer trögflytande konsistens. Om du har gjort en sylt eller marmelad som du tycker är för lättrinnande, koka om och tillsätt lite gelatin.

Magnus

2006-11-18

Testa liknande recept

Rabarber- och jordgubbsmarmelad med lime
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Söt ingefärsrabarber
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rabarbermarmelad
Betyg 4.7 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fransk rabarbermarmelad
Betyg 4 av 5.
133 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarbermarmelad till ostbrickan
Betyg 4.4 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Syrlig morotsmarmelad
Betyg 2.6 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga