Jordgubbs- och rabarbermarmelad med vanilj
Fräsch och god sylt med smak av jordgubbar, rabarber och vanilj. Denna goda jordgubbs- och rabarbermarmelad med vanilj tillagar du enkelt och tillagningstiden är cirka 45 minuter. Förvara sylten svalt i glasburkar.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2001
Ingredienser
1 sats
500 g rabarber
500 g jordgubbar
2 tsk vaniljsocker
500 g syltsocker
Kommentarer
Jag använde 700 g rabarber, 1100 g jordgubbar, 2 tsk vaniljsocker och 400 g syltsocker och det räckte väl. Kan möjligtvis använde ännu mindre socker.
Åsa
2024-07-01Hur söt är den här sylten? Lite äldre recept, så undrar hur mycket mindre socker jag kanske ska börja med.
Åsa
2024-06-29Prova med vanilj från en vaniljstång, istället för vaniljsocker. Blir jättegott!
Fredrik
2008-08-05