Fräsch och god sylt med smak av jordgubbar, rabarber och vanilj. Denna goda jordgubbs- och rabarbermarmelad med vanilj tillagar du relativt enkelt och tillagningstiden är cirka 45 minuter. Förvara sylten svalt i glasburkar.
Ett recept från:
Buffé
nr 5,
2001
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fredrik
2008-08-05Prova med vanilj från en vaniljstång, istället för vaniljsocker. Blir jättegott!
Linda
2008-05-15Hej! Kan jag byta till hallon? Har du eller ngn annan provat det? Ändras sockermängden lite då? Tacksam för svar/Linda
Magnus
2006-11-18Svar till Anders. Det har och göra med pektinet i framförallt rabarberna. Ju tidigare rabarberna plockas desto mer pektin och desto lättare att få en mer trögflytande konsistens. Om du har gjort en sylt eller marmelad som du tycker är för lättrinnande, koka om och tillsätt lite gelatin.