Jordgubbs- och rabarbermarmelad med vanilj

22
5
Jordgubbs- och rabarbermarmelad med vanilj

Fräsch och god sylt med smak av jordgubbar, rabarber och vanilj. Denna goda jordgubbs- och rabarbermarmelad med vanilj tillagar du relativt enkelt och tillagningstiden är cirka 45 minuter. Förvara sylten svalt i glasburkar.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2001

Jordgubbs- och rabarbermarmelad med vanilj

Ingredienser

1 sats
500 g rabarber
500 g jordgubbar
2 tsk vaniljsocker
500 g syltsocker

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Man kan variera smaken genom att tillsätta någon matsked saffranshonung eller någon tesked kardemumma i sylten.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Fredrik

2008-08-05

Prova med vanilj från en vaniljstång, istället för vaniljsocker. Blir jättegott!

Linda

2008-05-15

Hej! Kan jag byta till hallon? Har du eller ngn annan provat det? Ändras sockermängden lite då? Tacksam för svar/Linda

Magnus

2006-11-18

Svar till Anders. Det har och göra med pektinet i framförallt rabarberna. Ju tidigare rabarberna plockas desto mer pektin och desto lättare att få en mer trögflytande konsistens. Om du har gjort en sylt eller marmelad som du tycker är för lättrinnande, koka om och tillsätt lite gelatin.